​Retiren un niu de vespa asiàtica a la plaça Joanot Martorell de Torelló

Des de fa unes setmanes també es va detectar un altre niu en una catenària del tren al municipi

per Redacció , 14 de setembre de 2017 a les 16:25 |
Accedint al niu dels insectes amb una grua | Aj. de Torelló
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous al matí, l'Ajuntament de Torelló ha fet retirar un niu de vespa asiàtica localitzat a la barbacana de la teulada d'un edifici de la plaça Joanot Martorell. Un veí va avisar al consistori la setmana passada.

Tal com informa l'Ajuntament en una nota, en l'operatiu hi ha col·laborat la policia local i els bombers, que han facilitat l'escala-grua per accedir fins al niu. L'operació d'eliminació del niu s'ha fet a primera hora del matí per assegurar que tots els insectes es trobessin dins del niu i, d'aquesta manera, eliminar el conjunt de la colònia.

 

El niu de vespa de la catenària. Foto: Domènec LlopDes de fa unes setmanes també es té constància de la presència d'un altre niu situat en un pal de suport de la catenària a la via del tren, també a Torelló. Atesa la situació d'aquest niu, la responsabilitat recau en ADIF a qui, des de l'Ajuntament de Torelló, s'ha instat que es retiri aviat el niu.


La vespa asiàtica és una espècie oriünda del sud-est asiàtic que s'està estenent per Europa des de la seva arribada accidental a França el 2004. A Catalunya, la introducció es va produir l'any 2012 des de les comarques gironines (Empordà, Garrotxa, Ripollès) i ara sembla que comença a afectar el nord d'Osona. L'abril d'aquest any es va localitzar el primer exemplar de vespa asiàtica a la comarca, concretament a Torelló.
 

Un exemplar de vespa asiàtica Foto: Aj. de Torelló


 

 

Participació