El Mercat de Música Viva torna a Vic amb una vintena d'estrenes

Una seixantena d'artistes d'arreu del món actuaran al festival que enguany aposta per la música italiana | La meitat de les propostes són grups catalans

El concert de presentació de la 29a edició
El concert de presentació de la 29a edició | MMVV
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:51h
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) presenta una nova edició carregada de novetats. Des d'aquest dimecres, 13 de setembre, fins al diumenge 17, la capital d'Osona acollirà una seixantena d'artistes d'arreu. La tercera part d'aquests són novetats i estrenes.

Els encarregats de donar el tret de sortida són l'italià Vinicio Capossela i els catalans Cabo San Roque amb una producció exclusiva. A l'escenari del Teatre Atlàntida, es farà un repàs del repertori dels 25 anys de carrera de Capossela amb la maquinària dels catalans.

De fet, el director artístic del MMVV, Marc Lloret, apuntava durant la presentació de programació que el mercat és "un esdeveniment que posa un pes important en la projecció exterior". Per això, l'edició d'enguany tindrà "accent italià per entrar al territori català i la resta de l'estat". La intenció és que aquesta tendència es consolidi a partir d'aquesta edició. Les propostes altres propostes són Bruno Belissimo, España Circo Este, Fabrizio Cammarata, Gli Sportivi i Talco.

Més estrenes

A aquesta producció exlusiva s'hi suma el concert de Maria Rodés, que presentarà el seu treball després de guanyar el Premi Puig-Porret 2016. També es presentaran els nous treballs de Núria Graham, Xarim Aresté, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Oriol Roca, Christina Rosenvinge, The Unifinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Saïm, Mueveloreina, Carmen Boza, Tu recuerdo y yo, i Sara Terraza.
 

Maria Rodés recollint el premi, l'any passat. Foto: Adrià Costa


El MMVV compta amb artistes procedents de Noruega (Albert af Ekestam), els Estats Units (Max Garcia Conover), Regne Unit (Mamas Gun), Cuba (La Dame Blanche), Veneçuela (La Vida Bohème), Xile (Tita Parra), Portugal (Memória de Peixe), Hongria (Santa Diver) i França (Mo'Kalamity). També continua sent plataforma de llançament d'altres comunitats autònomes i un dels principals mercats que assumeix aquesta funció a l'Estat.

Grans concerts a la plaça i el Sucre

La plaça Major de Vic acollirà el divendres 15 la presentació en solitari de Dolo Bertran, Ramon Mirabet i Muchachito. L'endemà s'obrirà als directes de La Iaia, Pavvla, i Senior i el Cor Lomax. D'altra banda, l'escenari del Sucre, comptarà el primer dia amb la música de Zoo i Talco, mentre que l'endemà dissabte, s'hi podrà veure el concert de Duende Josele, Txarango i Doctor Prats.

Els escenaris del Mercat són nou: la plaça Major, el Sucre, la plaça dels Màrtirs, el Teatre Atlàntida, Auditori Atlàntida, Carpa Vermella, Carpa Begra, Jazz Cava i Pasternak. La plaça dels Màrtirs acull tota la programació OFF Mercat, integrada per les propostes de les Cases de la Música, l'ESMUC, les semifinals del concurs Sona 9 i la final del VicSona.

Mercat professional

El MMVV és una de les sis fires estratègiques de la Generalitat de Catalunya. Per això, i com l'any passat, els primers dies del mercat se centren en l'activitat professional (dimecres a dissabte) i a partir del divendres, comença el gruix musical del festival. Aquest és el segon any consecutiu en què el MMVV concentra tota la seva activitat professional a l'Atlàntida, anteriorment estaven dins del recinte firal d'El Sucre.

Es tracta de sessions de matí i tarda i amb una dedicació especial als programadors públics, als que es dedicaran dues les jornades de dimecres (municipals) i dijous (autonòmics). Divendres, les sessions estaran destinades als programadors internacionals amb una presència destacada d'artistes i professionals del mercat italià. El MMVV continua treballant com a plataforma d'internacionalització del sector musical català convidant festivals, sales i agències dels Estats Units, Alemanya, Canadà, Holanda, Polònia, Xina, Itàlia, Argentina o Rússia.
 

La plaça Major de Vic, plena de gom a gom durant el MMVV Foto: Adrià Costa

Arxivat a