Vic s'incorpora al sistema tarifari integrat de l'ATM i millora les línies de transport urbà

El conseller Rull celebra que amb aquest pas la capital d'Osona s'integra a una de les "grans revolucions" que s'han produït a Catalunya a nivell de transport públic

Durant la signatura del conveni que es posa en funcionament aquest dimarts
Durant la signatura del conveni que es posa en funcionament aquest dimarts | ACN
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:40h
Vic s'incorpora a partir d’aquest dimarts, 12 de setembre, al sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). D’aquesta manera els veïns de la localitat podran utilitzar els títols integrats, inclosa la T-16, que permet utilitzar als menors de setze anys els serveis de transport públic de manera il·limitada i gratuïta. La signatura del conveni va estar presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el divendres passat. Rull va voler destacar que amb aquest pas "Vic s'incorpora a una de les grans revolucions que s'han produït a Catalunya a nivell de transport públic". De la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va anunciar que, a banda d'incorporar-se a l'ATM, la ciutat també iniciarà un projecte per reordenar les línies de transport urbà per millorar les connexions amb els centres escolars, la zona esportiva i el tanatori. Erra va dir que l'objectiu del consistori és "invertir les xifres" d'ús del transport públic i privat, que en aquests moments són d'un 13% i un 45% respectivament.

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el representant de l'empresa 25 Osona Bus, Ramon Sagalés, van ser els encarregats de signar el conveni d'adhesió de Vic al Sistema Tarifari Integrat de l'ATM que permetrà als veïns de la capital d'Osona i dels municipis veïns disposar de millors connexions amb un sol títol, un sol pagament i un important descompte econòmic.

Actualment, l'ATM de l'Àrea de Barcelona abasta 346 municipis i una població total de de 5.711.003 habitants. La integració de l'urbà de Vic suposa la incorporació de l'última ciutat amb una població considerable. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, gràcies a la integració tarifària de la capital d'Osona, altres desplaçaments de al comarca reduiran el seu preu utilitzant el transport urbà de Vic amb estalvis de fins el 22% respecte allò que es paga actualment. 

El conseller Rull va celebrar que amb aquesta adhesió "Vic s'incorpora a una de les grans revolucions que hem impulsat a Catalunya: el sistema tarifari integrat, un model que respon al país modern i sostenible que volem". En aquest sentit, el conseller va destacar que el Govern ha fet una aposta molt clara pel transport públic i va assegurar que "després d'aprovar la Llei del canvi climàtic i amb la regulació del trànsit que aplicarem en cas d'episodi de contaminació, hem de ser capaços de donar alternatives".
 

Josep Rull, aquest divendres a Vic Foto: ACN


Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va remarcar que amb l'adhesió a la integració tarifària "millorem la comunicació de la pròpia ciutat i dels municipis propers amb Barcelona i es reforça la capitalitat de Vic". A més, va subratllar que amb aquesta signatura es referma el compromís de l'equip de govern amb la sostenibilitat i la mobilitat segura. De fet, Erra va explicar que estan treballant per incrementar el nombre d'usuaris del transport urbà i alhora disminuir els del vehicle privat. En aquests moments, va dir Erra, un 45% dels ciutadans fan servir el vehicle privat pels desplaçaments interns, mentre que un 13% utilitzen el transport públic. L'objectiu, va dir l'alcaldessa, és "invertir" aquestes xifres. 

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Vic, Toni Serrat, va avançar que el consistori està treballant amb un projecte per reordenar les línies de transport urbà i que ha de suposar una millora de la connexió amb els centres escolars i la nova facultat de Medicina de la UVic-UCC, amb les zones esportives i també amb el tanatori. En la valoració del mig mandat, Erra ja va anunciar aquest reordenament. El servei urbà de Vic va transportar l'any 2016 un total de 422.758 viatgers. 

El repte pendent, la R3

En un altre ordre de coses, el conseller Rull va admetre que un dels grans "reptes pendents" en matèria d'infraestructures i mobilitat a la comarca d'Osona és la millora de la R3. Rull va explicar que "estem actuant de manera molt intensa a la C-17 amb un paquet molt ampli de millores, però tenim un altre corredor, que és la R3, que necessita posar-se al dia d'una vegades per totes després d'un segle i mig".
 

Com obtenir la T-16

Arxivat a