Un mosaic dels «motards» en forma d'estelada dona el tret de sortida a la «Diada del Sí»

Més de 1.200 motoristes s'apleguen a la plaça Major de Vic

El mosaïc d'enguany ha concentrat milers de motocicletes a la plaça Major de Vic.
El mosaïc d'enguany ha concentrat milers de motocicletes a la plaça Major de Vic. | Carles Fiter
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:10h
Un any més, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'Associació de Motards Independentistes, conjuntament amb l'ANC d'Osona, han organitzat la 8a manifestació en moto de l'Onze de Setembre. Enguany, el mosaic fet amb les motos a la plaça Major de Vic, entre les 8 i les 9.30 hores, ha estat en forma d'estelada. L'entitat ha revelat la forma aquest matí. Uns 1.200 motoristes vinguts d'arreu de Catalunya han accedit a la plaça a primera hora del matí seguint les ordres de l'organització. Enguany, hi havia tantes motocicletes, que la cua arribava gairebé a la meitat del carrer Verdaguer.

Un cop les motos han estat col·locades, s'ha donat pas als parlaments. A més de l'organització, la coordinadora de l'ANC Osona, Carme Vilaró, remarcava que davant dels atacs i els processos judicials oberts contra els independentistes, "hem d'estar més units que mai", ja que "toquem l'objectiu amb la punta dels dits". Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, explicava que aquesta Diada pels carrers de Barcelona es veurà "il·lusió, compromís i esperança" perquè "ha arribat el moment de fer la independència". "Gas cap a la independència", ha sentenciat Erra.

A les 10 del matí, els motoristes surten cap a Barcelona. Durant el trajecte paren a l'Estació de Servei Repsol del Bruc per omplir el dipòsit i on s'afegiran més participants, en direcció Barcelona. El cartell d'aquesta edició ha estat il·lustrat per la dibuixant vigatana Pilarín Bayés. En les darreres tres edicions, el mosaic havia consistit en la famosa "V" de votar, la data de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, i també la bandera negra que representava la voluntat de lluitar fins al final.

El mosaic es complementava amb el gran 'sí' de la Marxa dels Vigatans i les pancartes de la plaça- Foto: Carles Fiter

Arxivat a