Bon Preu factura 591 milions el primer semestre de 2017, un 9,9% més que el mateix període de l'any passat

La inversió del grup en nous establiments aquest setembre supera els 60 milions d'euros

Redacció
08 de setembre del 2017
El grup Bon Preu –propietari de les cadenes de distribució Bonpreu, Esclat, EsclatOil i iquodrive- ha tancat el primer semestre fiscal (març-agost) de l'exercici 2017 amb un increment del 9,9% de la facturació respecte el mateix període de l'any passat. A plantes constants, sense tenir en compte les noves superfícies, la xifra de creixement és del 4,2%. El primer semestre de l'any el grup ha facturat 591 milions d'euros (vendes netes sense IVA), una xifra que "consolida el creixement continuat dels darrers anys", segons informa el grup en un comunicat. Durant tot el 2016 la facturació global del grup Bon Preu va ser de 1.077 MEUR. Aquest primer semestre la companyia ha invertit més de 60 MEUR principalment en la construcció de nous establiments i la reforma i modernització dels existents.

Segons informa Bon Preu en un comunicat, el creixement de l'activitat del grup s'ha traduït en un increment de la plantilla equivalent a 574 persones. Actualment, la plantilla de treballadors supera els 6.000 empleats, dels quals un 97% són fixes indefinits i situa el grup entre les 20 empreses amb seu a Catalunya amb més empleats i una de les primeres en llocs de treball indefinits. 

Bonpreu i Esclat continuen amb l'aposta d'una política comercial de proximitat i complicitat amb el territori i "promovent el producte local de qualitat i preus ajustats". A hores d'ara el grup compta amb 216 establiments: 123 supermercats Bonpreu, 47 hipermercats Esclat, 6 punts de recollida de compra on-line i 43 benzineres EsclatOil.

Aquest primer semestre s'han obert l'Esclat de Castellbisbal; el supermercat Bonpreu del carrer de Dublín de Barcelona; la benzinera i el minimercat d'Olot; les benzineres de Cervera i Manresa; i el magatzem de productes refrigerats de Balenyà. 

Per altra banda, l'empresa té previst, abans de finalitzar l'exercici, inaugurar 9 establiments més: els Esclat de Reus, Tàrrega, Lliçà d'Amunt i de Tortosa; els Bonpreu de Gironella, Viladecavalls i Vilanova del Vallès; les benzineres de Castellbisbal i Tàrrega; i ampliar els punts de recollida de compra on-line.