Marc Lloret renova com a director artístic del MMVV mantenint «l'essència» dels últims anys

L'equip artístic concep el festival com una plataforma per donar a conèixer treballs "potencials a ser contractats"

El director artístic del Mercat de Música Viva de Vic, Marc Lloret, durant una entrevista amb l'ACN
El director artístic del Mercat de Música Viva de Vic, Marc Lloret, durant una entrevista amb l'ACN | ACN
Redacció
08 de setembre del 2017
El músic Marc Lloret ha estat renovat com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) per tres anys més. Tant Lloret com l’assessor artístic Oriol Roca han estat guanyadors d’un concurs públic i dirigiran el certamen fins a la 32a edició. En una entrevista a l’ACN, Lloret ha explicat que volen mantenir “l’essència” perquè la feina feta en els últims 7 anys “ha funcionat”. Pel responsable del MMVV continuar apostant per dinamitzar la indústria musical del país és una prioritat perquè “està tocada de mort” i necessita “suport” i “oportunitats”. Lloret ha plantejat una programació amb una visió “desacomplexada” i “oberta a tothom”. Amb tot, ha afirmat que volen mantenir el MMVV com una “plataforma” per donar a conèixer treballs potencials a ser contractats. “Per nosaltres és tan important l’assistència del públic com dels professionals”, ha sentenciat.

Pel que fa als criteris de la programació, ha destacat que aposten per "la diversitat" en tots els sentits, tant pel que fa als gèneres com per les formacions. En aquest sentit Lloret ha dit que cada any els arriben unes 800 propostes de les quals n'acaben sortint 70 concerts. Un 50% de les propostes musicals són catalanes, un 25% internacionals i el 25% restant de l'estat espanyol. De fet, enguany el festival centra "un petit focus" en Itàlia i oferirà concerts i activitats lligades a aquest territori. 

Lloret ha valorat positivament la modificació de les dates del MMVV. Entre setmana s'ha concentrat l'oferta del mercat cap a la vessant més professional i s'han deixat la resta de propostes "més lúdiques" pel cap de setmana. "La resposta ha estat molt positiva perquè els professionals del sector poden venir entre setmana a treballar. Ja va funcionar l'any passat i ara repetim", ha manifestat. El director artístic ha explicat que els professionals han "agraït" la concentració en els espais i que activitats que funcionen "molt bé" són les reunions ràpides entre professionals que serveixen per establir contactes amb possibles clients.

"El mercat té lloc a Vic però no està pensat per Vic", ha afirmat. Lloret ha dit que aposten per la "qualitat" més enllà de la procedència dels artistes. Tot i això ha acceptat que en els últims anys s'ha incrementat la presència de formacions d'Osona per l'augment "espectacular" de la qualitat d'aquests grups. "En els darrers 5 anys hi ha hagut artistes importants que han actuat a la Plaça Major i també artistes de Vic que han arribat a molt públic", ha matisat.

A partir del 13 de setembre i fins diumenge 17, la capital osonenca acollirà una seixantena de propostes repartides pels diferents escenaris de la ciutat, de les quals una vintena seran estrenes absolutes.

Lloret ha dit que al voltant de vint artistes presentaran nous treballs en els diferents escenaris del mercat. Segons el director artístic, "és important que el mercat presentin nous treballs d'artistes, perquè és el que en el fons atrau programadors i crítica". Serà el cas del nou treball de la vigatana Núria Graham, el dels The Gramophone All stars Big Band, The Unfinished Sympathy, Xavier Baró, Dani Nel·lo o Xarim Aresté. 

Alguns dels noms d'artistes de l'estat espanyol que seran presents al mercat seran Amorante, Alberto Monter, Guadi Glego, Izaro, Jansky o Sanndra Bernardo. En el terreny més internacional sonaran The Ephemerals, el noruec Albert af Ekestam, els veneçolans La Vida Bohème o els britànics Mamas Gun.

Pel que fa als escenaris més festius i més multitudinaris del mercat, la Plaça Major acollirà divendres la presentació en solitari de Dolo, Ramon Mirabet i Muchachito, mentre que dissabte hi haurà els directes de Pavvla, La Iaia i Senior i el Cor Lomax. L'escenari del Sucre comptarà el primer dia amb Zoo i Talco i dissabte acollirà els concerts de Duende Josele, Txarango i Doctor Prats. 

Pel que fa als espais del mercat, enguany s'arribarà als nou amb dues incorporacions als escenaris oficials: La Plaça dels Màrtirs i la Sala Pasternak. Mentre que el primer serà escenari d'una de les semifinals del Sona 9, la Sala Pasternak tancarà les nits de dimecres a divendres amb els últims concerts per a professionals. Les entrades als concerts de pagament es mantindran a un preu únic de 3 euros per al públic general, i dimecres 13 tots els concerts seran d'accés gratuït. Segons el director, "això farà que pel preu habitual d'una entrada d'un concert, el públic pugui assistir a set o vuit concerts".
 

La plaça Major de Vic, plena de gom a gom durant el MMVV Foto: Adrià Costa




 
Arxivat a