​Vic obre la seva oficina de l'Agència Tributària de Catalunya

La seu de l'ATC està situada a la zona del Mil·lenari i hi treballen deu persones| El director de l'Agència, Eduard Vilà, remarca que suposa una millora pel ciutadà ja que dona un servei que fins ara oferien tres instàncies

La nova seu de l'ATC té un 200 m2
La nova seu de l'ATC té un 200 m2 | Carles Fiter
01 de setembre del 2017
Actualitzat el 04 de setembre a les 8:19h
Fa uns mesos el secretari d'Hisenda Lluís Salvadó, anunciava l'obertura d'una oficina de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a Vic. Fixava una data molt concreta: 1 de setembre. I aquest divendres, Vic ha estrenat una seu a la zona del Mil·lenari, concretament al carrer de l'Era d'en Sellés, número 9. L'oficina, que obre oficialment a partir del 4 de setmbre, ha de donar servei a tota la comarca d'Osona.

"Els terminis eren molt ajustats i el repte molt gran, però ho hem assolit amb bona nota", ha explicat la delegada del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà. En aquest sentit, Vilagrà ha remarcat "el salt molt important" que ha fet la Generalitat que ha passat de 5 oficines a 32. "Algunes d'aquestes són pròpies i d'altres compartides amb diferents ens", tot i que en el cas de Vic és pròpiament una oficina de l'ATC. "Era un gran repte i l'hem assolit".
 

Treballadors i autoritats, durant la inauguració de l'ATC a Vic. Foto: Carles Fiter


Per la seva banda, el director de l'ATC, Eduard Vilà, ha remarcat que la nova oficina dona "un servei que ara oferien tres instàncies". Vilà ha explicat que es tracta de "la gestió de tributs cedits, com són l'impost sobre transmissions patrimonials, l'impost d'actes jurídics documentats, els impostos de successions i donacions". D'altra banda, "també es prestarà gestió dels tributs propis que emanen del Parlament de Catalunya, i tota la recaptació executiva, com el Servei Català de Trànsit (SCT)".

Vilà també ha explicat que suposa "una millora" pel ciutadà, ja que s'ha incorporat "un personal de molta qualitat" i aplicatius que facilitaran "el compliment de les obligacions tributàries dels contribuents". A la nova oficina, d'uns 200 m2, hi treballen deu persones, la majoria dels quals provenen d'oficines liquidadores.

Una estructura d'Estat

El president de Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, ha remarcat que la nova oficina "és una peça molt important per a totes les polítiques de futur i de recaptació d'impostos", com una estructura d'Estat. En aquest mateix sentit, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha apuntat que es tracta d'un "moment històric" perquè s'ha posat "la primera base d'una estructura d'Estat", cosa que "reafirma que Vic i Osona volem ser protagonistes d'aquest moment".
 

Autoritats i treballadors, durant la inauguració de l'ATC a Vic Foto: Carles Fiter

Les noves oficines obren oficalment aquest 4 de setembre Foto: Carles Fiter

Arxivat a