Educació

Ensenyament atorga el Premi Extraordinari de Batxillerat a una manlleuenca

El Departament premia 43 alumnes de Catalunya per la seva excel·lència en els estudis de batxillerat | Judit Donada va obtenir la nota més altra de les PAU

per Redacció , 31 d'agost de 2017 a les 12:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Ensenyament ha atorgat els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2016-2017 a un total de 43 alumnes catalans. Aquests premis són un reconeixement oficial a l'excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Entre aquests, hi ha la manlleuenca Judit Donada (de La Salle), que també va obtenir millor nota d'Osona en les Proves d'Accés a la Universitat.

Els alumnes guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 27 de juny en diferents centres educatius d'arreu del país. Per accedir-hi a les proves els alumnes han d'haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquests estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 553 alumnes per a les dues modalitats a concurs, la modalitat d'humanitats i la de ciències.


Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d'Educació entre els guanyadors de la resta de l'estat.
 

Judit Donada, va treure un 9,6 a les proves de la Selectivitat Foto: Carles Fiter

 

Participació