Càrnies en Lluita convoca una concentració per donar suport als treballadors del sector

La finalitat és solidaritzar-se amb els empleats represaliats de Saragossa, Zuera i de Le Porc Gourmet

Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat el 01 de setembre a les 18:20h
Càrnies en Lluita ha convocat una concentració i un sopar popular al costat de l'escorxador Le Porc Gourmet, Santa Eugènia de Berga, per solidaritzar-se amb els treballadors represaliats de Saragossa, Zuera i de l'empresa osonenca. La plataforma denuncia que els empleats de les cooperatives càrnies pateixen assetjaments a causa de la seva lluita per reclamar millores en els seus drets laborals. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 2 de setembre a partir de les 10 de la nit.

El passat mes de març va entrar en vigor la reforma de la Llei de Cooperatives, que pràcticament equipara el treball a les falses cooperatives amb el treball assalariat. La reforma havia de fer canviar alguns aspectes del sector, ja que s'esperava que des d’Inspecció de Treball es fes respectar la nova llei i s’abolissin les condicions de treball, però tal com informa Càrnies en Lluita en un comunicat, els requisits no s'han complert.

De fet a Saragossa, d'acord amb la plataforma, el 5 d'agost es va fer una assemblea de treballadors i a causa d'això hi ha hagut acomiadaments i amenaces als participants. Com que en ambdues cooperatives hi ha treballadors de TAIC (Trabajadores Asociados de la Industria Cárnica), una de les dues falses cooperatives que operen a Le Porc Gourmet, el grup de suport de la indústria càrnia ha convocat la concentració per donar-los-hi suport.
 

Cartell de l'esdeveniment Foto: Càrnies en Lluita