El 25è Toca-Sons, salvat per la cultura popular

Taradell celebra una de les edicions més especials amb Joan Morcillo encarnant el famós bandoler del municipi

Joan Morcillo ha donat vida al 25è Toca-sons
Joan Morcillo ha donat vida al 25è Toca-sons | Adrià Costa
Redacció
28 d'agost del 2017
Taradell ha celebrat una de les edicions més especials de la Festa d'en Toca-Sons: enguany arribaven a la 25a edició. Com cada any, el bandoler va entrar gloriosament a la vila sembrant el terror pels carrers. Va entrar en bars i fins i tot en una pastisseria, d'on en va treure un pastís que commemorava l'efemèride, com es pot veure en la imatge.

Una de les incògnites de la festa és la identitat del bandoler. Aquesta 25a edició, el periodista Joan Morcillo va encarnar al famós Toca-Sons, que es va encarar al seu etern enemic, l'agutzil. El taradellenc Joan Puig va ser l'encarregat d'interpretar-lo. Tal com explica Taradell.com, hi va haver diferents enfrontaments entre els sometents i la colla de l'agutzil.

Es va signar la pau i treva entre ambdós grups per homenatjar els 24 Toca-Sons que han estat protagonistes d'aquesta festa tan taradellenca. Tot i així, el bandoler va ser traït, després que es ballés la seva sardana a la plaça de les Eres. En el judici, un fiscal francès i un jutge anti-independentista el van declarar culpable, però finalment, la cultura popular van ajudar a escapar en Toca-Sons amb una sardana aèria que se'l va emportar volant, salvant-lo així de la forca.

Arxivat a