El bandoler Toca-Sons, a punt per sembrar el terror a Taradell

El municipi celebra la 25a edició de la festa

El bandoler Toca-Sons durant l'any passat
El bandoler Toca-Sons durant l'any passat | Adrià Costa
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat el 25 d'agost a les 16:37h
Els carrers de Taradell es tornaran a omplir de pólvora perquè arriba el 25è bandoler Toca-Sons aquest divendres, 25 d’agost. Com cada any, el bandoler farà una entrada gloriosa a la vila i es passejarà pels seus carrers sembrant el terror, fins a ser capturat i jutjat esperant la sentència final. Enguany, com a novetat i per celebrar la 25a edició, es farà el pregó d’en Toca-Sons, un dia abans de la seva arriba, és a dir, aquest dijous a dos quarts de 7 del vespre. Aquest acte no tindrà les tradicionals trabucades que acompanyen al bandoler. L’organització considera que els trabucs fan por als més menuts i d’aquesta manera podran participar en la celebració.

Els trabucs no faltaran divendres quan en Toca-Sons i la seva tropa ocuparan els carrers del municipi a partir de les 7 del vespre, revelant així la identitat del taradellenc que encarna el bandoler. Aquesta és una de les incògnites més esperades pels habitants de Taradell, la segona és saber quin final té l'intèrpret: si s'escapa o no de la forca. Abans que aparegui, la localitat s'ambientarà al segle XVII amb el mercat d'aquesta època. L'activitat començarà a les 10 del matí i durarà tot el dia. A la mateixa hora es farà una xocolatada a la plaça i a les 11 es realitzarà una cercavila pels carrers. 

Dies plens d'activitats

Encara queden alguns actes per celebrar-se. Els més destacats són el torneig de voleibol gespa, el gran sopar de festa major, els concerts d'Orquestra Boogie-Woogie, la Festa Jove, la festa de l'escuma, l'obra de teatre De porc i de senyor se n'ha de venir de mena, el correfoc i les sardanes amb la Cobla de Lluïsos.
 

Consulta la programació de la festa major

Arxivat a