L'ONU selecciona una investigadora de la UVic-UCC per analitzar el canvi climàtic

Marta Rivera formarà part en la redacció de l'informe sobre seguretat alimentària

Redacció
24 d'agost del 2017

La investigadora Marta Rivera Foto: UVic-UCC


La investigadora i directora de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, Marta Guadalupe Rivera, ha estat seleccionada per l'ONU (Organització de les Nacions Unides) per estudiar el canvi climàtic. Rivera, juntament amb quatre científics més de l'Estat espanyol, han d'elaborar informes especials sobre l'escalfament del sòl i els oceans pel Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC).

Tal com informa la UVic, la investigadora en formarà part participant activament en la redacció de l'informe sobre seguretat alimentària. Recentment, Rivera, experta en agroecologia, ja va participar en l'elaboració del Tercer Informe del Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC), que el grup d'experts en canvi climàtic de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible del govern català van presentar aquest any.

Aquest 2017 també ha participat en la segona jornada que la Generalitat de Catalunya va organitzar sobre l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i ha fet una conferència plenària al congrés internacional de la Societat d'Investigadors Espanyols al Regne Unit. Marta Rivera treballa en l'anàlisi del sistema agroalimentari globalitzat des de la producció fins al consum, sota un enfocament multidisciplinari i des d'una perspectiva socioeconòmica.