Neix la primera jornada d'Economia Social i Solidària a Manlleu

Amb el nom d'alTERna't, la capital del Ter acull aquest divendres activitats a partir de les 6 de la tarda fins a la nit

Lina Costa, Mireia Franch i Betlem Parés, durant la roda de premsa de la jornada
Lina Costa, Mireia Franch i Betlem Parés, durant la roda de premsa de la jornada | ACN
29 d'agost del 2017
Actualitzat el 01 de setembre a les 17:35h
Manlleu organitza la jornada d'Economia Social i Solidària alTERna’t aquest divendres a l'Embarcador del Ter. Després que la Xarxa d'Economia Social i Solidària (XESS) de Manlleu es constituís durant el 2017, aquest mes de setembre fa un pas endavant i es presenta en societat. Tal com explicava una de les integrants de la XESS, Mireia Franch, la trobada té principalment dos objectius.

D'una banda, es vol "sensibilitzar la societat dels valors d'una economia democràtica, viable, sostenible, cooperadora, innovadora i transparent". I de l'altra, "presentar-nos com a xarxa" i, per tant, donar a conèixer les iniciatives d'entitats i empreses que ja es desenvolupen en aquest sentit. "Presentarem la nostra manera de fer", sentenciava Franch, durant la roda de premsa de presentació.

Actualment, una quinzena d'empreses i entitats (com Sambucus, Osonament, Tac Osona o Mercat KmOsona) formen part d'aquesta xarxa. La intenció, tal com explicava la coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica, Betlem Parés, és "fer-la créixer" i arribar a unes 25 entitats de cara el 2018. De fet, segons Parés, hi ha moltes empreses que ja comparteixen alguns valors de l'economia social i solidària.
 

Franch, durant la roda de premsa a l'Embarcador del Ter. Foto: ACN


Manlleu, un referent en aquest àmbit

Parés remarcava també el lideratge que ha exercit Manlleu, ja que, juntament amb 9 municipis més, s'ha integrat a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària. La coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica apuntava que la xarxa té "un clar àmbit territorial" i per això el primer objectiu és fer un mapeig les empreses o entitats que hi ha a Osona.

"N'existeixen unes 100-120", deia Parés, remarcant que "el nostre objectiu és donar-ho a conèixer i animar-los a participar". D'altra banda, un cop fet el mapeig Osona, el següent repte és crear "una xarxa de xarxes". D'aquesta manera, que cada territori pugui disposar de la seva pròpia xarxa i impulsar la creació d'un treball cooperatiu entre les diferents xarxes a nivell comarcal.

Programació de la jornada

La jornada començarà amb una contextualització de l'ESS a càrrec del manlleuenc Ruben Suriñach, coordinador del Balanç Social de la XES i membre de la cooperativa més OPCIONS. Més tard, entre les 7 i les 9 del vespre, es podrà conèixer o participar en un itinerari de jocs didàctics i activitats de sensibilització pensats per a un públic familiar. Al final de l'acte tindrà lloc una actuació musical, a càrrec de Nil i Anna Solans, per tancar l'esdeveniment.
 

Consulta més informació

Arxivat a