El Voltreganès organitza una nova Marató de donants de sang

Enguany està dedicada als grups sanguinis perquè només 6 de cada 10 catalans coneixen el grup que pertanyen

Redacció
28 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 8:40h

Un donant de sang Foto: Banc de Sang i Teixits


El Banc de Sang i Teixits, amb suport dels Ajuntaments del Voltreganès i l’Associació de Donants de Sang d’Osona, organitzen una nova edició de la Marató de Sang a Sant Hipòlit de Voltregà el dimecres 30 d'agost al Pavelló Municipal d'Esports del municipi. Enguany està dedicada a la difusió dels grups sanguinis i la importància que tenen a l'hora de necessitar una transfusió de sang, ja que només 6 de cada 10 catalans coneixen el seu grup sanguini.

Segons informa en un comunicat El Banc de Sang i Teixits, la Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. El llarg del dia estan programades classes de ioga, zumba, a més d'una exhibició de patinatge artístic, ballada de gegants i jocs amb família.  

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. El motiu és que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. 
 

Programa de l'esdeveniment Foto: Banc de Sang i Teixits