Els quatre detinguts pels atemptats declaren aquest dimarts a l'Audiència Nacional

El seu testimoni pot ser clau per esclarir alguns punts pendents de la investigació

Trasllat dels detinguts a l'Audiència Nacional
Trasllat dels detinguts a l'Audiència Nacional | ACN
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:11h
Els quatre detinguts pels Mossos d'Esquadra vinculats als atemptats de Barcelona i Cambrils declararan aquest dimarts a l'Audiència Nacional a Madrid. El jutge que porta el cas és Fernando Andreu.

Tres dels detinguts van ser arrestats per la policia a Ripoll: Driss Oukabir (el van detenir als voltants d'una comissaria i va assegurar que el seu germà, un dels abatuts a Cambrils, li va robar la documentació), Mohammed Allaa (propietari de l'Audi amb el qual es va atacar a Cambrils, es va entregar a la policia) i Salh El Karib (propietari d'un locutori de Ripoll). L'altre detingut és Mohamed Houli Chemlal, l'únic supervivent de l'explosió a Alcanar, que està hospitalitzat.

Els testimonis dels detinguts poden ser claus per esclarir alguns dels interrogants que encara planegen sobre els atemptats: els objectius inicials, amb més de 100 bombones de butà concentrades a Alcanar, altres implicacions o fins i tot els vincles internacionals de la cèl·lula terrorista, que Interior ja ha donat per desarticulada.



Els quatre van ser detinguts entre el dijous i divendres. Abans de passar a disposició judicial, els Mossos van sol·licitar una pròrroga de la detenció, que la llei estipula que és de 72 hores, i que amb terrorisme es pot ampliar a 48 hores més. Des de la seva detenció, els presumptes terroristes han estat incomunicats en dependències policials a Catalunya i avui han estat traslladats a Madrid per la Guàrdia Civil.