La benzinera La Pista de Vic passa a la història

Es preveu construir una caseta de fusta en el nou espai

Redacció
23 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:28h
Solar on hi havia l'antiga benzinera de la Pista.
Solar on hi havia l'antiga benzinera de la Pista. | Adrià Costa
La benzinera La Pista de Vic ha passat a la història. Aquest mes d'agost van finalitzar els treballs de desmantellament que es van iniciar el passat mes de març amb un pressupost de 220.000 euros. L'equipament portava més de 10 anys abandonat en un estat molt degradat. La gasolinera es va obrir el 1966 i va tancar el 2006.

L'Ajuntament preveia que el 2014 ja hagués desaparegut, però el procés ha estat lent: el ple de desembre de 2015 va aprovar expropiació de la finca, i el del maig de 2016 es va aprovar definitivament el projecte d'enderroc i condicionament de l'espai. Actualment només n'ha quedat un extens solar prop del riu Mèder.
 

Solar on hi havia l'antiga benzinera de la Pista. Foto: Adrià Costa


Una caseta de fusta al nou espai

L'equip de govern de Vic va acordar amb Capgirem Vic que s'hi construiria una caseta de fusta, després que aquests s'abstinguessin en l'aprovació del pressupost del 2016. De moment, ja s'ha sol·licitat un informe a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per determinar quins usos podria tenir la nova infraestructura.

Aquesta nova zona verda pública ha de servir per millorar la connectivitat entre una banda i l'altra del riu Mèder. En aquest sentit, també hi jugaran un paper important la resta d'actuacions del Pla de Barris, que tenen com a objectiu reurbanitzar la zona del parc Jaume Balmes, el pont de la Pista i un tram del carrer Anselm Clavé. Aquests projectes, aprovats inicialment en el passat ple de juliol, tindran un cost de 700.000 euros.
 

Benzinera de la Pista. Foto: Adrià Costa

Arxivat a