Ajuntaments d'Osona condemnen els atacs terroristes

Vic aplega un miler de persones a la plaça Major i Anglada n’esdevé el protagonista provocant incidents

Durant el minut de silenci a Vic
Durant el minut de silenci a Vic | ACN
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:31h
La majoria d'ajuntaments d’Osona s’han concentrat aquest divendres a les 12 del migdia fent 5 minuts de silenci com a mostra de rebuig als atemptats terroristes succeïts aquest dijous a Barcelona i Cambrils. Els consistoris de la comarca han traslladat solidaritat a les víctimes, familiars i amics, i alhora han agrait la tasca feta pels cossos de seguretat i professionals mèdics. S’han convocat concentracions als ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló, Taradell, Sant Vicenç de Torelló, Prats de Lluçanès i Sant Julià de Vilatorta, entre altres.

En el cas de Vic, on van trobar la segona furgoneta relacionada amb l’atemptat terrorista, hi havia un miler de persones i la majoria de representants del consistori municipal, en una concentració encapçalada per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. En declaracions als mitjans, Erra apuntava que era “un moment dur” i ha traslladat l’agraïment als cossos de seguretat -Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Vic- per “la gran resposta i professionalitat”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que els agents del TEDAX no van trobar cap explosiu al vehicle estacionat al polígon del sot dels Pradals. Erra ha assenyalat que el dispositiu desplegat pels mossos serà “superior” i s’ha intensificat, tot i mantenir-se el risc 4 d'alerta antiterrorista.


Incidents a la plaça Major amb Anglada

Tot i així, la jornada a Vic ha començat amb incidents. El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada i dues persones més mostraven uns cartells del seu partit (SOMI) on s'hi llegia "Fora jihadistes de Catalunya" i el símbol de prohibició de mesquites. Alguns dels regidors del consistori, com Jaume Colomer (ERC), Arnau Martí (Vic per a Tots) i Maria Balasch (ERC) s'han posat al davant d'Anglada per tapar el rètol i s'han sentit alguns crits demanant que es retiressin aquests rètols.
 

El consistori vigatà amb els cartells d'Anglada acaparant l'atenció Foto: ACN


El regidor Jaume Colomer li ha arrabassat a Anglada el seu cartell. I quan Anglada ha intentat recuperar-lo, el regidor Arnau Martí l'ha intentat retenir. Uns moments després Anglada ha agredit a Martí, i el regidor Colomer s'ha posat pel mig empenyent el regidor de Plataforma Vigatana. L’Ajuntament de Vic i Arnau Martí han denunciat Anglada per agressió i Anglada també denuncia els dos regidors per "injúries i coaccions".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha lamentat l'actuació del regidor Anglada. "Sap molt greu que en moments d'unió i dol, alguns aprofitin per fer propaganda política", deia Erra, remarcant que "sempre anirem contra aquests atacs, però mai d'aquesta manera". "Vic és una ciutat de pau i d'acollida", ha sentenciat. La concentració ha aplegat un miler de persones a la plaça Major la ciutat.
Arxivat a