Un documental mostra com era el Lluçanès fa 51 anys

Prats projectarà per primera vegada al poble la peça audiovisual per commemorar els 25 anys de la mort del seu autor, Ramon Boladeres

Una vista del municipi de Prats de Lluçanès
Una vista del municipi de Prats de Lluçanès | Ajuntament de Prats de Lluçanès
Redacció
17 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:20h
Prats de Lluçanès projectarà la primera part d'un documental del Lluçanès de fa 51 anys, per tal de commemorar la mort del seu autor, Ramon Boladeres. L’esdeveniment serà a dos quarts de 10 de la nit del dia 23 d'agost als Jardins de Cal Bach, ja que aquest mateix dia farà 25 anys que va morir Boladeres, qui també era conegut com a Rambol.

Rambol és l'autor de tres documentals sobre el Lluçanès. El primer s'havia d'estrenar públicament a Prats de Lluçanès el 5 de febrer de 1966, però les autoritats franquistes van prohibir-ho i mai es va arribar a projectar al municipi de forma pública. En canvi sí que es va fer a altres pobles de la zona, com el Merlès, que va ser el primer a mostrar-lo.

L'acte, organitzat per la Comissió Any Rambol amb col·laboració de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, servirà per seguir recordant la figura de Boladeres, després que el 5 de febrer de l'any passat es realitzés un concurs de fotografia dedicat a ell.
 

Ramon Boladeres, autor del documental. Foto: Ajuntament de Prats de Lluçanès

Arxivat a