Clàudia Galícia, subcampiona d'Europa de XCM

La de Torelló ha completat 78 km i 2.450 metres de desnivell en 3 hores, 43 minuts i 9 segons

Clàudia Galícia aixecant la seva bicicleta, victoriosa, després de la plata europea
Clàudia Galícia aixecant la seva bicicleta, victoriosa, després de la plata europea | Premsa Clàudia Galícia
Redacció
13 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:39h
Clàudia Galícia és la nova subcampiona d'Europa de XCM, i es consolida a l'elit mundial de la bicicleta de muntanya. El subcampionat l'ha aconseguit a Svit, Eslovàquia, on la de Torelló afrontava els seus tercers campionats continentals i, en un circuit de 78 quilòmetres i 2.450 metres de desnivell, ha pogut acabar segona amb un temps de 3 hores, 43 minuts i 9 segons. La campiona europea ha estat l'austríaca Christina Kollmann (3 hores, 36 minuts i 22 segons), cinquena al mundial i gran favorita.

"Estic súper contenta. He estat intel·ligent, he corregut amb cap. Al principi estava entre la sisena i la setena posició, però he anat recuperant fins a posar-me segona-tercera a l'equador de la prova. A l'últim quilòmetre he fet una molt bona baixada i he entrat en segona posició", explica Galícia.

Un circuit favorable per la de Torelló

La sortida i arribada de la prova estaven situades a Svit, amb una ruta a través de l'Alt Tatras. La prova femenina ha arrencat a les 9.00 h del matí, i Galícia ha passat tercera tant al pas dels 30 quilòmetres com al dels 60. "Arribava una mica cansada però sabia que era una cursa en la qual el recorregut m'afavoria per les meves característiques, ja que tenia molt desnivell i això m'anava bé" ha analitzat la torellonenca.

La progressió que ha mostrat Clàudia Galícia en el terreny de la bicicleta de muntanya en els últims anys ha estat espectacular. Va participar en els primers Campionats d'Europa de XCM el 2015 a Singen (Alemanya) i va quedar en 27ª posició. El 2016, a Lituania, va ser vuitena tot i haver estat lluitant per la quarta posició, i aquest 2017 li ha arribat una medalla continental que l'acredita com a corredora a tenir en compte en qualsevol cursa de XCM. "No m'esperava estar al podi, així que estic molt contenta", ha reiterat Galícia.
 

Classificació completa del campionat europeu

El podi europeu femení de XCM. Foto: Premsa Clàudia Galícia

 

Arxivat a