Els veïns de la Roca de Taradell podran escollir les millores per la urbanització

Els ciutadans de la zona podran triar entre 5 propostes mitjançant un procés participatiu

Urbanització La Roca de Taradell
Urbanització La Roca de Taradell | Google Maps
Redacció
11 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:24h

Urbanització La Roca de Taradell. Foto: Google Maps


Els veïns de la Urbanització Miranda de la Plana – La Roca de Taradell podran escollir entre 5 propostes per millorar el seu barri. Els resultats es començaran a valorar el mes d’octubre, després que els ciutadans de la zona realitzin la tria mitjançant un procés participatiu. Després de les reunions del mes de març i abril entre l'Ajuntament de Taradell i l'Associació de veïns, durant l'assemblea amb tots els habitants es van presentar les propostes a través de l'estudi que va portar a terme el consistori taradellenc i la Diputació de Barcelona. 

La primera proposta, amb un pressupost de 2.110.756, 16 euros, preveu la instal·lació o substitució del paviment de les voreres i l’ampliació per la instal·lació de l’enllumenat, en el cas dels carrers amb una amplada de 8 metres.

La segona té dues variants. La primera opció, amb un pressupost de 4.594.476,59 euros, inclou la instal·lació o substitució del paviment de voreres, l’ampliació per a la instal·lació de l’enllumenat, el soterrament de la xarxa de serveis de baixa tensió i telefonia, asfaltar les rases fetes i la desinstal·lació de les xarxes en entesa aèries i els seus pals. Pel que fa a l’altra opció, s’hi afegiria l’asfalt a tot el vial amb un cost total de 5.340.016,37 euros.

La quarta tindria un cost de 10.206.544,44 euros i constaria de la instal·lació o substitució del paviment de voreres, l’ampliació per a la instal·lació per l’enllumenat, el soterrament de la xarxa de serveis de baixa tensió i telefonia, la desinstal·lació de les xarxes en entesa aèria i els seus pals, la renovació de la xarxa d’aigua, separant aigües netes i aigües brutes, la col·locació d’embornals i l’asfaltat en tot el vial.

Finalment, la cinquena proposta seria deixar el barri tal com es troba actualment, és a dir, no es produiria cap canvi.

Aquests dies l'Ajuntament enviarà una carta als veïns per explicar-los-hi les propostes i el pressupost que té cada una. Segons informa Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, en declaracions a Osona.com "les propostes seran de millores perquè la urbanització es va construir els anys 60 i hi ha algunes mancances." A més, l'alcalde afirma que es desconeixen l'inici de les obres perquè "s'ha de veure quina proposta sortirà" i s'haurà d'estudiar bé perquè és "un projecte que va per llarg, ja que no es pot assumir en una sola legislatura." Verdaguer també ha comentat que l'enllumenat s'aplicarà igualment, encara que els habitants votin per no fer canvis. 
Arxivat a