El bandoler Toca-Sons s'apropa cada vegada més a Taradell

La festa major de Taradell arrencarà dissabte 19 d'agost sense el tradicional Birracrucis després de 18 anys celebrant-se

En Toca-Sons amb els seus bandolers entrant a Taradell en la passada edició
En Toca-Sons amb els seus bandolers entrant a Taradell en la passada edició | Adrià Costa
Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat el 11 d'agost a les 14:12h
El dissabte 19 d'agost començarà la festa major de Taradell, amb 10 dies plens d'activitats per a tots els públics i amb l'arribada del bandoler Toca-Sons el divendres 25 d'agost. Enguany no se celebrarà el Birracrucis després de 18 anys realitzant-se.

L'acte principal de la festa major serà quan el bandoler més temut de la contrada entri al municipi. Aquest any la festa d'en Toca-Sons arriba a la seva 25a edició, i com sempre, el bandoler farà una entrada gloriosa a la vila i es passejarà pels seus carrers sembrant el terror, fins a ser capturat i jutjat esperant la sentència final.

Com a esdeveniments més destacats del programa hi ha el pregó de la festa major a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell, que celebren el seu 140è aniversari, el dilluns 21 d'agost; la baixada de carretons, el dimarts 22; concert i ballada de sardanes amb Orquestra Maravella i la festa Holly, dimecres 23; el torneig de tenis taula, el pregó d'en Toca-Sons i la discomòbil amb Gigi Langostino, dijous 24. Divendres 25 tindrà lloc una xocolatada, cercavila, l'arribada d'en Toca-Sons i la festa jove a la nit. 

A més, hi haurà un torneig de voleibol gespa, festa de l'escuma, el partit de festa major de futbol entre l'U.D. Taradell i el C.E. Roda, espectacles teatrals, correfoc i el concert dels Països Catalans amb Sabor de Gràcia.

Sense Birracrucis

Una de les novetats d'enguany és la cancel·lació del tradicional Birracrucis, després de 18 edicions. Els organitzadors de l'activitat han decidit no organitzar-lo després de "no trobar facilitats" i que en l'edició del 2016 fossin multats pels Mossos d'Esquadra, ja que l'Ajuntament no va donar permís perquè se celebrés la popular festa, tot i que es va acabant realitzant. El govern municipal reclamava que es creés una entitat per organitzar l'activitat, que s'hi posés una ambulància i que s'assegurés la disposició d'una assegurança de responsabilitat civil.
 

Consulta tot el programa de la festa major

Consulta la galeria d'imatges del 2016 de l'arribada d'en Toca-Sons

Sabor de Gracia actuaran durant la festa major de Taradell en el concert del Països Catalans Foto: Ajuntament de Taradell

Arxivat a