Manlleu presenta el programa de la Festa Major, que comença la setmana vinent

Les activitats a la capital del Ter s'inicien ja avui amb el Cantabars, inici del Fes-te Jove |La Festa del Serpent serà el dilluns 14 d'agost

La festa es va presentar a les escales de la plaça Fra Bernadí
La festa es va presentar a les escales de la plaça Fra Bernadí | Aj. Manlleu
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:16h
El dijous 3 d'agost, Manlleu va presentar la Festa Major del 2017 a les escales de la plaça Fra Bernadí. Hi van intervenir l'alcalde Àlex Garrido, els organitzadors de la Festa del Serpent Arnau Roca i Anna Casals, el president de l'Associació Teatre Centre Emili Jané, la pintora del cartell de la festa Anna Estruch i la coordinadora dels actes, Imma Muñoz. En l'acte, s'hi va presentar el cartell, novetats i els programes dels diferents actes de la Festa Major i la Festa del Serpent d'aquest 2017.

El pregó d'enguany anirà a càrrec del metge pediatre Andreu Parareda, i no hi faltaran les sardanes, els gegants, els espectacles infantils, les havaneres, els castellers, la cursa atlètica, el tradicional bicibarris, la música, el foc i el Serpent de la capital del Ter sortint de la Devesa. Cal destacar que dins del programa d'activitats també s'hi inclouen les del Fes-te Jove, que comença ja aquest divendres amb el Cantabars.

Els actes oficials de la Festa Major, però, s'inicia el dissabte 12 d'agost amb la cercavila de gegants i capgrossos que comença a les 18.00 hores davant de l'Hospital Sant Jaume; i s'acaba el dimecres 16 d'agost amb l'audició de sardanes a les 20.30hores a càrrec de la Cobla Mediterrània i el gran ball de Festa Major amb l'orquestra Maravella a les 23 hores, tot a la plaça Fra Bernadí.
 

Un moment de la presentació. Foto: Aj. Manlleu


La Festa del Serpent, el 14 d'agost

El dilluns 14 d'agost serà el dia de la Festa del Serpent, que s'iniciarà amb la caminada del Serpent i la Representació de la Llegenda, que tindrà la sortida a les 10.30 hores des de l'Embarcador. Durant el dia, hi haurà jocs, un dinar populars, tallers pels més menuts i, finalment, l'aparició del Serpent a la Devesa i l'inici de l'espectacle, cap a les 22.00 hores. La fi de festa anirà a càrrec del grup Oques Grasses i en acabar es farà el Salt del Diamant.

Per segona edició consecutiva, el Fes-te Jove i La Xinxa Feminista han elaborat un protocol en el marc de la Festa Major i el Fest-te Jove, per tal d'evitar agressions de tipus sexista, racista o LGTBIfòbiques.
 

Descarrega't el programa complet (PDF)

Arxivat a