La sinistralitat laboral amb baixa augmenta un 18% a Osona respecte el 2016

Segons un informe de l'Observatori de Treball i Model Productiu s'han produit 1.102 accidents laborals amb baixa des de principi d'any

Redacció
01 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:22h
Durant els sis primers mesos del 2017, a la comarca d'Osona s'han registrat 1.102 accidents laborals amb baixa, 172 més que en el mateix període del 2016. És a dir, s'ha produït una variació del +18,5% en aquest tipus de sinistralitat, mentre a Catalunya aquesta variació ha estat del +5,2%.

Així ho publica l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, i ho recopila en un informe la UGT d'Osona. Si en aquestes dades es compara les del mes de juny del 2016 respecte al mateix mes de l'any passat, l'augment es tradueix en valors absoluts en 79 sinistres més, fet que suposa un índex de variació del +56%, mentre que en el conjunt de Catalunya ha estat del +9%.
 

Evolució dels accidents amb baixa laboral el 2016 i 2017. Foto: UGT Osona


La major part dels accidents, de caràcter lleu

En el mateix informe, s'hi reflexa que del total dels accidents comptabilitzats enguany, la major part han estat de caràcter lleu, ja que només 6 han estat greus i 2 mortals. Pel que fa al mateix període de l'any anterior, se'n van registrar 2 de greus i 2 de mortals.

Serveis i indústria, els sectors amb més accidents

Si s'analitza les dades per sectors econòmics, el dels serveis és el que més sinistres registra amb el 46% del total, mentre que la indústria n'engloba un 44%. Construcció i agricultura tenen un 7% i un 3% del total d'accidents, sent els sectors menys afectats. Comparativament, el 2016 la indústria va ser el sector més afectat amb un 47% i serveis tenia un 43% dels sinistres.

A tots els sectors econòmics, excepte l'agricultura, es pot observar un augment de la quantitat d'accidents laborals amb baixa des de principi d'any, respecte del mateix període del 2016.