El torneig BBVA de bàsquet de Sant Julià de Vilatorta es prepara per la 33a edició

L'esdeveniment reunirà més de 200 equips i es disputaran uns 500 partits entre Sant Julià i localitats properes |Equips de la lliga universitària de l'NCAA dels Estats Units, tres de l'ACB i la semifinal de la Liga Catalana són els plats forts de la competició

Presentació del torneig
Presentació del torneig | Torneig BBVA de bàsquet
Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:42h
Sant Julià de Vilatorta escalfa motors pel Torneig BBVA de bàsquet que tindrà lloc del 8 al 10 de setembre. La 33a edició reunirà més de 200 equips en categories masculines i femenines, entre dels quals destaquen 4 equips de la lliga universitària dels Estats Units (NCAA), 3 de l'ACB, una semifinal de la Lliga Catalana i la Supercopa Catalana en cadira de rodes. L'organització informa que es realitzaran uns 500 partits repartits en 30 pistes simultànies pel poble i altres 20 en localitats d'Osona i comarques veïnes. A més, Pedro Martínez, tècnic de l'actual campió de la lliga amb el València, oferirà un clínic d'entrenadors el 9 de setembre. 

Tot i que la competició tindrà lloc el setembre, aquest mes d'agost es començaran a disputar els primers partits. Del 4 al 10 es faran sis partits d'equips procedents de la NCAA, que són els Tennessee Volunteers, Arizona State Sun Devils, Utah Utes i els Butler Bulldogs, dos clubs francesos, el Toulouse Basket i el Dax Gamarde Basket; i un combinat de jugadors catalans sota el nom de Sant Julià All Stars.

El plat fort serà el setembre on els 200 equips disputaran el torneig. Cada conjunt realitzarà un mínim de 4 partits i un màxim de 6 en cas d'arribar a la final. Entre els encontres destaquen els partits de pretemporada d'equips ACB, com l'UCAM Múrcia i el Divina Seguros Joventut o l'ICL Manresa, que ha descendit aquesta temporada. A més es realitzarà la semifinal de la Lliga Catalana entre el MoraBanc Andorra i el Divina Seguros Joventut, i la final de la Supercopa Catalana en cadira de rodes entre el guanyador de la Lliga Catalana, el CE BCR CEM Hospitalet, i el guanyador de la Copa Catalunya, l'UNES FC Barcelona. L'esdeveniment també comptarà amb un concurs d'esmaixades i triples, clínics d'entrenadors i altres activitats relacionades amb el bàsquet.

El torneig més gran d'Europa enguany també mantindrà el caràcter social. Tots els partits seran gratuïts, excepte els d'ACB, en els que per entrar s'haurà de pagar 5 euros o portar productes alimentaris que aniran destinats a accions benèfiques.
 

Consulta la programació del mes d'agost


Consulta el vídeo resum de l'edició passada