Vic cedeix a Justícia l'edifici de la rambla Hospital per unificar els serveis judicials

L'Ajuntament aprova el dret de superfície gratuït sobre aquesta finca amb un termini de 20 anys

Entrada del jutjat número 5 de Vic.
Entrada del jutjat número 5 de Vic. | Adrià Costa
31 de juliol del 2017
L'últim ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar la constitució a favor de la Generalitat de Catalunya del dret de superfície gratuït sobre la finca de la rambla Hospital, 46. Això significa que l'Ajuntament cedeix a la Generalitat aquest edifici amb l'objectiu d'unificar les dependències judicials en un sol emplaçament. "Aconseguim que la ciutat ampliï els serveis jurídics de la ciutat", apuntava la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero.

De fet, el 2014 es va decidir concentrar tots els serveis judicials en un mateix edifici. Llavors es va acordar que l'Ajuntament es fes càrrec de les obres d'aquest edifici (d'uns 600.000 euros) i que la Generalitat anés tornant els diners progressivament. Després que el projecte de remodelació s'hagi doblat (1,27 milions d'euros), l'acord ha canviat: la Generalitat es farà càrrec de les obres de l'espai, que l'Ajuntament de Vic cedeix per un termini de 20 anys.

Aquest és el pas previ perquè l'any que ve es puguin començar les obres i es puguin unificar les dependències judicials que actualment hi ha repartides entre el carrer Doctor Junyent i la rambla Hospital. L'edifici és de planta baixa i tres pisos, i compta amb una superfície de 1.082 metres quadrats. Fa uns anys, era la comissaria de la Guàrdia Urbana. 
 

Palmero, durant la intervenció al ple Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a