El quiosc de la rambla de les Davallades de Vic abaixa la persiana

A la capital d'Osona només en quedaran quatre

Isabel Jorquera, la propietària actual del quiosc
Isabel Jorquera, la propietària actual del quiosc | Adrià Costa
28 de juliol del 2017
El quiosc de la rambla de les Davallades de Vic abaixa la persiana aquest diumenge 30 de juliol. A partir del mes d'agost, doncs, Vic tindrà només quatre quioscos: el de la rambla Hospital, el de la rambla del Passeig, el de la plaça Divina Pastora i el de l'estació d'autobusos (que és privat). Segons la propietària, Isabel Jorquera, tanquen el quiosc pel "canvi de generació del client". "La gent gran és de paper i la gent jove, si llegeix, ho fa digitalment", diu Jorquera, remarcant que "la clientela consumeix d'una altra manera" i els joves tenen "altres hàbits".

Jorquera feia 5 anys que regenta el quiosc i els seus pares el tenien feia més de 30 anys. "El valor emocional hi és fins a cert punt, quan veus que no et compensa i et porta maldecaps", diu la propietària, remarcant que "allargar-ho és una agonia" perquè "cada vegada baixarà més".

De fet, la propietària explica que el negoci ha anat a la baixa en els dos darrers anys. D'altra banda, apunta que és un negoci on no es pot reinventar. "Els quioscos tenen els dies comptats", sentencia.

Aquest és un dels quioscos més cèntrics de Vic, a pocs metres de la plaça Major i amb una parada d'autobús al davant. Tot i així, la gent no s'hi atura. Precisament, dimecres, durant el ple, l'Ajuntament de Vic informava que, de moment, ningú s'havia interessat per regentar el quiosc de la rambla de les Davallades.
 

El quiosc de la rambla de les Davallades Foto: Adrià Costa


Arxivat a