La porronada dona el tret de sortida a la festa major de Torelló

La tradicional i esbojarrada celebració obre el programa que s'allargarà fins al 2 d'agost

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:30h
La Porronada ha encetat aquest dijous els actes de la festa major de Torelló
La Porronada ha encetat aquest dijous els actes de la festa major de Torelló | Adrià Costa
Tot i que des del 22 de juliol s'han anat fent actes, la Porronada d'aquest dijous 27 ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a una de les festes majors més multitudinàries i participatives d'Osona. Després de ser batejats pel Sant Feliu des del balcó de la Casa de la Vila, els assistents van seguir la carrossa dels Deixebles en una cercavila pels carrers del poble. La nit va acabar a la Plaça Vella, amb la festa de l’escuma. Aquesta festa se celebra des del 1994 i originalment portava el nom la Festa del Batre i la Civada. 

Des del 2013 també se celebra la Porronada Infantil, durant el mateix dia, que permet als més menuts participar i formar part d’una festa que esdevé una barreja de modernitat i tradició i un clar exemple de la cultura popular torellonenca.Quarantena d'actes

El llarg de la festa major se celebren prop duna quarantena d'actes dels quals destaquen la festa Holi; el pregó, a càrrec del Club de Futbol Torelló per celebrar 100 anys de l'entitat; un torneig de volei platja; un campionat del món de pedra, paper i tisores; i gegants, correfoc, concerts i balls. Pel que fa a les actuacions musicals, diferents grups d'estils diversos passaran pel municipi. Alguns d'aquests són Crim, Zoo, Wood, Joan Colomo amb Radiofórmula o Mambo Jambo.

Unes festes reivindicatives

"Per un Torelló viu" és el que es podia llegir en la pancarta que els Deixebles de Sant Feliu van penjar al balcó de la plaça de la Vila per reivindicar la decisió que va prendre l'Ajuntament de limitar l'horari de tancament de bars, que ha provocat el tancament de l'Atmosfera, per exemple.

Precisament, l'associació va reivindicar el paper que ha tingut aquest emblemàtic bar al llarg dels anys pels Deixebles. De fet, en l'últim ple ja es va protestar per les restriccions. Entre aquests, hi havia veïns, comerciants, restauradors i també de partits polítics com ERC i la CUP.
 

Consulta tot el programa de la festa major 

Arxivat a