Una trentena de persones participen en el taller d'identificació d'imatges de Torelló

La 3a edició estava dedicada a l'arquitectura desapareguda del municipi

per Osona.com , 27 de juliol de 2017 a les 14:19 |
Moment del taller d'identificació de fotografies antigues de Torelló | Ajuntament de Torelló
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una trentena de persones es van reunir a l'Arxiu Municipal de Torelló i van identificar prop de 30 edificis antics mitjançant fotografies de diversos fons fotogràfics de l'arxiu el passat dilluns 24 de juliol. Enguany, la 3a edició del taller d’identificació d’imatges anava destinat a l'Arquitectura desapareguda i les imatges seleccionades feien referència a espais públics que amb el pas del temps han estat objecte de transformació urbanística, com ara edificis antics, rehabilitats o desapareguts en l’actualitat. 

Durant més d'1 hora i mitja els assistents van poder identificar diferents edificis i elements arquitectònics com ponts, la placeta d’en Pujol, la plaça de la Rectoria, les entrades del poble, la zona esportiva, els edificis del Teatre Cirvianum, l’antic Correus, l’antic CAP i el desaparegut l'edifici del Sindicat.


Segons explica en un comunicat l'Ajuntament del municipi els tallers permeten una millora en la descripció i identificació dels documents fotogràfics dels fons de l’Arxiu i faciliten la recuperació de la memòria històrica i la posada en valor del patrimoni documental i cultural del municipi. Aquesta activitat s'emmarcava dins el programa de la festa major i l'organització preveu una nova convocatòria del taller abans de finalitzar l'any. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació