L'Hospital de Vic emet continguts audiovisuals a les sales d'espera per educar en salut

S'ha instal·lat 10 pantalles als espais on hi ha major afluència d'usuaris

Redacció
27 de juliol del 2017

Tres persones consultant les pantalles de l'Hospital Universitari de Vic Foto: Consorci Hospitalari de Vic


El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha posat en marxa un sistema per emetre continguts audiovisuals a les sales d'espera. La finalitat és potenciar la difusió de les campanyes i consells de salut entre pacients i acompanyants. Tal com explica el CHV en una nota, en una primera fase, s'ha instal·lat un total de 10 pantalles a les àrees d'espera de l'Hospital Universitari de Vic amb una major afluència d'usuaris. Aquestes són Consultes Externes, Urgències, Oncologia i les plantes 1 i 2.

Els vídeos que s'emeten són seleccionats pel Grup de Prevenció i Promoció de la Salut del CHV i canvien cada tres mesos, per adaptar els continguts a cada estació de l'any i a les campanyes informatives en vigor del Departament de Salut. Un cop s'avaluï el seu resultat, està previst desplegar el sistema a la resta d'espais i edificis del CHV.

La plataforma Videosalut

Conscient de la gran quantitat de ciutadans que passen cada dia pels centres sanitaris i de l'impacte del format audiovisual, el Departament de Salut ha editat els últims anys una àmplia varietat de vídeos amb recomanacions sobre hàbits de vida saludable y informació sanitària. Vídeos curts, senzills i amb grans subtítols (sense so), dissenyats específicament perquè els hospitals i CAP els emetin a les sales d'espera. Aquest format ha demostrat millorar molt l'impacte respecte dels suports tradicionals en paper (pòsters i tríptics), a més de contribuir a la sostenibilitat i a l'estalvi de recursos.
Arxivat a