Calldetenes celebra la 7a edició de la festa del batre

El públic va poder gaudir de les activitats antigues, com el batre, ventar i molinar i posteriorment es va fer el paller

Un grup d'homes fent el paller
Un grup d'homes fent el paller | Ajuntament de Calldetenes
Redacció
26 de juliol del 2017
El Molí de la Calvaria de Calldetenes va acollir la 7a edició de la festa del batre el diumenge 23 de juliol. Un mes abans del que és habitual, el públic va poder gaudir de les tasques de batre, ventar, molinar, mesurar i ensacar. 

L'esdeveniment va començar el matí a l'era enllosada del Molí de la Calvaria, desfent el modoló obtingut del blat segat el passat juny a Taradell. Aquest blat va ser batut a pota mitjançant tres cavalls dels Traginers de Prats de Lluçanès i el camp de treball dels Tonis de Taradell. Finalment, es va fer el paller acompanyat per música i danses amb el grup Els Segadors de la Plana.

A la tarda va tenir lloc les operacions de ventar, mesurar i ensacar el gra de blat. També es va posar en marxa el molí hidràulic per molinar el gra i fer la farina, pel qual el forner Àngel Puigseslloses va elaborar el primer llevat de l’any, fet amb farina de sègol del camp experimental del mas el Colomer.
 

Cavalls xafant la palla durant la festa del batre Foto: Ajuntament de Calldetenes