Més de catorze hores de rock i cervesa aquest dissabte a Centelles

La cinquena edició del Birra Rock d'aquest dissabte es completarà amb una batucada d'uns 140 percussionistes, la Cabrotukada

Toni Carrasco
21 de juliol del 2017
La V edició de la Birra Rock de Centelles, la Fira de la Cervesa Artesana d'Osona Sud per excel·lència, que es portarà a terme durant tot aquest dissabte 22 de juliol a Centelles ve farcida d'actes i novetats. Durant unes catorze hores la plaça Major del poble s'omplirà de paradetes de cervesa, música en directe i batucades a diferents hores del dia.

Els cervesers que hi seran presents són Gerberus d'Artés, Terra de Centelles,Tro Ales de Barcelona, Grenyut de Santpedor, Lo Vilot d'Almacelles, Barret de Granollers, Tribal de Muntanyola i Vic Brewery de Vic que van aconseguir la Medalla d'Or en la Barcelona Beer Challenge 2016, principal mostra de cervesa artesana de Catalunya, per la seva cervesa Blondie Ale.

La fira s'obrirà a les 10 del matí i clourà passada la mitjanit. Durant tot el dia es podran degustar les cerveses, pujar a un toro mecànic, escoltar i ballar música d'arreu, gaudir de jocs per als més menuts, etc. Al punt del migdia està prevista una ballada popular de country i en les més de catorze hores de durada de la fira està previst que un animat speaker amenitzi la festa i engresqui a tothom a participar.

La música en viu començarà a les 6 de la tarda amb l'actuació dels Slàinte, un grup de música celta i irlandesa amb ballarines de step dance (dansa tradicional irlandesa), en directe. Slàinte agafa el seu nom del brindis gaèlic que vol dir salut tant en irlandès com en escocès. La formació va néixer el 1993 i ha fet bolos per tot Catalunya essent el grup més veterà de música celta al nostre país. Presentaran un repertori amb una essència de so acústic i atlàntic centrat en les danses frenètiques d'Irlanda i Escòcia però també de la Bretanya francesa i la música balcànica. La seva música rep influències de grups com Michael McGoldrick, Flook, Planxty, Bothy Band, Kornog o Lúnasa. La banda està formada pel barceloní establert a Torelló, Pello García, un apassionat de les cornamuses, la gaita gallega i el sac de gemecs; el granollerí Quim Lamarca al violí, veu, mandolina i bodhrán; Flavie Louesdon, de la Bretanya Francesa al violí i acordió diatònic i Jordi de Diego, a la guitarra acústica i bouzouki irlandès.

A partir de dos quarts de 8 del vespre hi actuaran tres grups amb música ben diversa. Els primers seran els Nucli, amb un rock hardcore i una banda formada per tres aiguafredencs i un hostaletenc. Presentaran el seu darrer treball, Feréstec, enregistrat aquest mateix mes d'abril i també cançons del seu treball anterior EPicentre del 201. Ells mateixos s'autodefineixen com gent de soroll, ratafia i suor.

En segon lloc hi actuaran els Mano's Rock, de Marçà, que amb un rock particular i sis components mostraran la seva potència en directe amb versions de rock català, espanyol i anglès. Nascuts el 2010 en aquest petit poble del Priorat han demostrat amb escreix el seu domini de l'escenari actuant darrerament, fins i tot, com a teloners dels llegendaris Sopa de Cabra.

Els concerts acabaran ben entrada la mitjanit amb els Electric Hounds, una banda de hard/heavy de Barcelona amb cinc músics experimentats com ho són Carles a la veu, Miguel i Xavi a les guitarres rítmiques/solistes, Ivan al baix i Miguel a la bateria. Amb tres anys d'existència en el panorama musical català a finals d'estiu està previst que aparegui en el mercat el seu primer treball en forma de CD. Tot seguit la música i la gresca continuarà al local Infi-nit amb la banda de versions i de tribut als Status Quo, Let's Quo.

Més de 140 percussionistes a la Cabrotukada

Fins a set colles de tabalers d'arreu del país prendran part durant tot aquest dissabte en la Cabrotukada de Centelles, una trobada que ja arriba a la cinquena edició i que es fa coincidir amb la Fira de la Cervesa Artesana, Birra Rock. Les colles participants seran les infantils dels Cabrons i Bruixes de Centelles, i els maresmencs Kinkakao de Premià de Mar; i les colles adultes Drums d'Esplugues de Llobregat, Músics de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, Diables Folls de Palafolls, Atabalades de Premià de Mar i Cabrons i Bruixes centellencs.

En total més de cent quaranta tabalers faran tremolar els carrers de Centelles i la plaça Major durant tot el matí. Els Cabrons i Bruixes toquen instruments de percussió tradicionals com repenic, tabal, goliat i surdo; i la resta de colles també tenen elements propis com timba, shaker, etc. Els tabalers són les bandes musicals percusionades que acostumen a acompanyar a les colles de diables en els correfocs, no obstant això, en aquesta trobada no hi haurà exhibició de foc, només so de tambors.

La festa batuca començarà a dos quarts d'onze amb una primera exhibició de les dues colles infantils a la plaça Major amb una cercavila posterior. D'onze a dotze hi haurà l'actuació estel·lar de les cinc colles adultes de tabalers també a la plaça Major i cercavila. La festa clourà a la una del migdia al Pla del Mestre amb una repicada conjunta de les set colles, infantils i adultes i un dinar de germanor. Finalment la colla adulta dels Cabrons i Bruixes farà una darrera mostra de percussió a les cinc de la tarda a la plaça Major, coincidint de nou amb la Fira de la Cervesa Artesana.
Arxivat a