La Mancomunitat La Plana presenta un protocol d'actuació contra les agressions sexistes

Sota el títol "A cegues, no mola", la campanya té l'objectiu d'evitar violències masclistes durant les festes

Presentació del protocol
Presentació del protocol | Mancomunitat La Plana
Redacció
21 de juliol del 2017
La Mancomunitat La Plana ha presentat aquest dimarts 18 de juliol un conjunt d'accions que es realitzaran al llarg de l’estiu en el marc de la Campanya "A cegues, no mola", per tal d'evitar les violències masclistes en les festes i concerts.

Dins de la campanya s'ha establert un protocol d’actuació contra les agressions sexistes, que s’ha facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves dels pobles de Tona, Taradell, Viladrau i Seva. Es tracta d'un document amb consells de com s'ha d'actuar en cas d'agressió sexista. La finalitat és contribuir a la prevenció de la violència masclista i millorar la igualtat de gènere.

A més, enguany s'ha creat "A l’altra banda de la barra, eines per tenir la millor festa"un material pedagògic que va destinat a entitats juvenils i no juvenils que organitzen festes en horari nocturn. Consisteix en un següit de recomanacions pràctiques per tenir en compte la perspectiva de salut pública i prevenir la violència masclista en aquests espais. 

Accions programades per aquest estiu

Al llarg d'aquest estiu es farà un recorregut per les festes majors, festes joves o concerts d'alguns indrets d'Osona per conèixer les accions dels joves en establiments nocturns. El 14 de juliol van estar a Hostalets de Balenyà amb motiu de la festa Sol Creixent i els pròxims mesos aniran altres municipis com Tona, Taradell, Seva o Viladrau.

Els dies 4 i 5 d’agost estaran a Tona, el 14 a Seva, el 25 i 26 a Taradell i el 9 de setembre a Viladrau. A més es col·laborarà en l’estudi anual de l’Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat, realitzant enquestes i entrevistes a persones que estiguin participant de la festa per tal de poder tenir dades qualitatives i quantitatives de les dinàmiques dels joves i les seves relacions amb les agressions sexuals en espais d'oci nocturn.