Unes 20.000 persones passen pel 35è Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Els guardons es van repartir arreu de tot el món: Argentina, Estats Units, la Xina i el Regne Unit

Festival de Música de Cantonigròs, 2017
Festival de Música de Cantonigròs, 2017 | Víctor Castelo
Redacció
18 de juliol del 2017
Unes 20.000 persones van passar aquest cap de setmana pel 35è Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que s'ha celebrat del 13 al 16 de juliol al Teatre l'Atlàntida de Vic. Enguany hi han participat un miler de persones, de 25 grups i de 18 països diferents, com Polònia, Canadà, Israel, Bulgària i, per primera vegada, Malàisia. Els dies de més afluència van ser dijous i diumenge, on es van arribar a exhaurir les entrades.

Els premis han estat repartits arreu de tot el món. En la categoria de cors mixtos d'un màxim de 40 cantaires va guanyar la Cantoria de la Merced (Argentina); en la categoria de cors infantils d'un màxim de 40 cantaires van endur-se el guardó el Young People's Chorus de Nova York (EUA); les guanyadores de la categoria de cors femenins d'un màxim de 36 cantaires va ser la Guandong experimental Middle School (Xina), que també es va emportar el premi en la categoria de cors mixtos de música popular, de màxim 40 cantaires. Pel que fa a la dansa, els guanyadors van ser Orlyk Ukrainian Folk Dance Group del Regne Unit.

El festival d'enguany estava dedicat al compositor Enric Morera per commemorar el 75è aniversari de la seva mort, i és per això que en les obres obligatòries de la competició de cors mixtos van escollir una de les seves obres corals, La sardana de les monges. Segons els organitzadors, un dels moments més emotius del Festival va ser divendres quan el Grup Sardanista Riallera de Vic va ballar la Sardana de Morera alhora que el Young People's Chorus de Nova York la cantava. "Va ser una demostració de l'essència de convivència i intercanvis de cultures que promociona el festival", remarquen.

El Festival no seria possible sense la col·laboració de més de 400 voluntaris, alguns tot l'any i d'altres només durant la celebració del Festival. A més d'aquests voluntaris, s'han d'afegir també les 800 famílies dels diferents pobles que faciliten els allotjaments de forma desinteressada.
 

Galeries dels darrers anys del Festival Internacional de Música de Cantonigròs


Festival de Música de Cantonigròs, 2017 Foto: Víctor Castelo

Arxivat a