Infants de Bielorússia i Ucraïna arriben a Osona per fer salut

L'ONG Osona amb els nens organitza l'acollida entre famílies osonenques i els nois perquè aquests deixin la zona contaminada de Txernòbil

Tots els nens i nenes d'Ucraïna i Bielorússia a l'aeroport de Barcelona-El Prat
Tots els nens i nenes d'Ucraïna i Bielorússia a l'aeroport de Barcelona-El Prat | ONG Osona amb els nens
Redacció
19 de juliol del 2017
Ja han arribat a Osona 35 nens i nenes procedents de Bielorússia i Ucraïna, que estan acollits per a famílies de la comarca. La finalitat és fer-hi salut i marxar de la zona contaminada de Txernòbil. Els joves, que van conèixer les famílies d'acollida a la sala Coll i Bardolet de l'Edifici del Sucre el dissabte 15 de juliol, s'estaran a Catalunya fins al 26 d'agost i després tornaran als seus països d'origen. 

L'ONG Osona amb els nens dóna l’oportunitat als nois de l'est, entre 8 i 15 anys, de deixar la zona contaminada per l’accident de Txernòbil durant unes setmanes, per tal de trencar el cercle d’acumulació de radioactivitat. D'aquesta manera, el fet d’estar fora de la zona durant unes setmanes retarda i minimitza l’efecte de malalties provocades per l’exposició continuada de radiacions nuclears, segons informes de l'OMS, Organització Mundial de la Salut.

Des del 1996 que van venir els primers infants, han estat acollits més de 1.600 nens i nenes en diferents famílies. L'accident de Txernòbil es va produir el 1986. 
 

Una família acollint a un dels nois al Sucre Foto: ONG Osona amb els nens