L'Ajuntament de Calldetenes arriba a un acord i haurà de readmetre dues treballadores de la llar d'infants

El consistori haurà de pagar a l’exdirectora i a la delegada de la UGT del centre el salari de tot l’any | El sindicat exigeix la dimissió de la regidora d'Ensenyament

Jose A. Fernández, de la UGT, i l'educadora acomiadada i delegada sindical, Thais Jodar, el setembre del 2016
Jose A. Fernández, de la UGT, i l'educadora acomiadada i delegada sindical, Thais Jodar, el setembre del 2016 | ACN
Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:29h
L'Ajuntament de Calldetenes haurà de readmetre dues treballadores de la llar d’infants que va acomiadar, després que aquestes presentessin el setembre del 2016 una demanda per aconseguir-ne la nul·litat. La UGT ha fet públic aquest divendres que just abans de la celebració del judici programat pel passat 11 de juliol les parts van arribar a una conformitat.

"Tot i que sabíem que guanyaríem el judici, estem satisfets amb l'acord", ha explicat a l’ACN el secretari d’Administració Local de la UGT, José Antonio Fernández. El compromís també obliga el consistori a pagar tot un any de salari a l’exdirectora i l’educadora. Ara, la UGT exigeix la dimissió de la regidora d’Ensenyament, Mireia Vilà, i demana que l’alcalde, Marc Verdaguer, assumeixi la seva responsabilitat en tot l’afer ja que, segons ha explicat Fernández, durant aquest any s’ha hagut de contractar més personal per la llar d’infants i, per tant, el sobrecost que això suposa.

Els fets objecte de la demanda es remunten a finals del curs passat quan des de la regidoria d'Ensenyament es va comunicar a les treballadores diverses modificacions laborals, entre elles l'ampliació de la jornada laboral, que passaria el curs següent de les 1.633 a les 1.800 hores. L'exdirectora de l'escola i l'educadora, que a més era la delegada sindical de la UGT, van denunciar que l'acomiadament es devia a la defensa dels seus drets laborals i no als criteris "objectius" que els va plantejar el consistori. Per la seva banda, l’Ajuntament va defensar els acomiadaments al·legant “mala gestió” en cas de la directora i una plantilla “sobredimensionada” en el cas de l’educadora.
 

L'exdirectora de l'Escola Bressol de Calldetenes, Vicky Soley, el setembre passat. Foto: ACN