Torelló

Adif cedeix un solar per aparcar al costat de l'estació de tren de Torelló

Es preveu que les obres, valorades en 60.000 euros, comencin a mitjans de 2018 | És una reivindicació històrica per convertir aquest punt com l'estació de la Garrotxa

per Carles Fiter, 14 de juliol de 2017 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Estació de Torelló, imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Adif ha cedit finalment a l'Ajuntament de Torelló el terreny que té a l'avinguda Pirineus, al davant de l'estació de tren. L'objectiu és que s'hi pugui construir un aparcament per una vuitantena de cotxes. Actualment, aquesta estació només té una desena de places. El nou pàrquing serà a l'altra banda de les vies i els usuaris hauran de creuar pel pas subterrani existent.


L'Ajuntament de Torelló preveu aprovar aquesta proposta de cessió en el ple d'aquest juliol. Tot i així, els tràmits aniran a Madrid (Adif Patrimonios) perquè hi donin el vistiplau i després ja es podrà presentar el projecte definitiu del nou pàrquing. El regidor d'Urbanisme de Torelló, David Forcada, explica que, amb tots aquests tràmits, les obres comencin a partir del 2018. Els treballs estan valorats entre 50.000 i 60.000 euros. La cessió d'Adif s'ha fet de manera gratuïta i per vuit anys.

L'estació de la Garrotxa


Aquest pàrquing és una reivindicació històrica de la plataforma d'usuaris Perquè no ens fotin el tren. De fet, Forcada creu que el motiu d'aquesta cessió pot estar relacionat amb la reunió que van tenir els diferents ens públics i associacions d'Osona i la Garrotxa. En aquesta trobada es va voler potenciar l'estació de Torelló com "l'estació de la Garrotxa". "Suposo que s'ha sensibilitzat una mica i al final han decidit fer una proposta de cessió de gratuïta", explica Forcada.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació