Les dones, eix central al Festival Nits de cinema oriental de Vic

Es projectaran més de 40 produccions de 7 països asiàtics diferents, amb la Xina com a país convidat

Presentació de la 14a edició del Festival Nits de Cinema oriental
Presentació de la 14a edició del Festival Nits de Cinema oriental | Festival Nits de cinema oriental
Redacció
14 de juliol del 2017
Les dones seran les protagonistes del 14è Festival Nits de cinema oriental de Vic, que començarà el 18 de juliol i acabarà al 23 del mateix mes. Prop d'una quarantena de produccions es projectaran en 7 espais diferents, com el Cinema Vigatà, la Bassa dels Hermanos, el Museu de l'Art de la Pell, la Biblioteca Joan Triadú, la Jazz Cava, el Casino, i l'Oficina de Turisme de Vic. Enguany la Xina és el país convidat i hi hauran films procedents de 7 països asiàtics.

En aquesta edició les dones coratjoses seran l'eix central del cicle, per això s'homenatjaran les noies fortes, valentes i d'acció. A més, el llibre i retrospectiva estan dedicats a les Kung Fu Girls, estrelles del cinema d’acció a la Xina i Hong Kong. Els poders dels rols femenins ompliran el programa d’aquest any; tant en la secció oficial amb Mountain Cry, Mrs K o Strange Tales of Love and Strangers, com en els documentals Mira i Gulabi Gang o en les sessions infantils d’animació amb Ronja, la filla del bandoler de l’Estudi Ghibli.

Un total de 16 pel·lícules formaran part de la Secció Oficial a Concurs, 15 de les quals són estrenes estatals i una d'elles, Munna Michael, estrena mundial

El Premi d'Honor estarà dedicat a l'actriu xinesa de 95 anys Qin Yi. L'artista no podrà recollir el premi, però el periodista, guionista i amic de la intèrpret Wang Fang el rebrà en nom seu. El festival projectarà més de 40 pel·lícules de països asiàtics com el Japó, Hong Kong, les Filipines, Malàisia, Taiwan, Índia, a més a més de la xina. També hi hauran 8 convidats internacionals, augmentant així la xifra respecte a l'any passat. 

El programa d'enguany destaca perquè el Festival de cinema i Movistar+ estrenen col·laboració amb la programació de les #SessionsMovistarPlus, entre les quals destaca l’estrena de Fabricated City, el blockbuster sud-coreà del 2017 dirigit per Park Kwang Hyun.
 

Consulta laprogramació del Festival Nits de cinema oriental

Arxivat a