Vic acull l'Escola d'estiu de governs locals de l'ACM

El tema central se centra en el compromís cívic i el lideratge social per transformar la societat davant de situacions injustes

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat el 14 de juliol a les 9:47h
L'edifici del sucre de Vic acollirà l'Escola d'estiu de Governs locals aquest divendres 14 i dissabte 15 de juliol. L'escola oferirà formació especialitzada destinada a les administracions públiques locals perquè aquests puguin afrontar els reptes del futur, ja que la crisi financera i l'aprovació de normes generals han obligat als ajuntaments a replantejar-se el seu paper dins del sector públic.

Aquests canvis que estan patint els governs locals fa que s'hagin de considerar noves estratègies per a la gestió dels municipis, posant sempre de manifest els actius més rellevants, com són la proximitat o el capital humà.

El tema central se centra en el compromís cívic i el lideratge social dels governs locals de Catalunya, ja que segons informa l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en un comunicat, els ajuntaments han d’assolir reptes que impliquin la transformació de la societat davant situacions que es perceben com a injustes.

La formació constarà de dues sessions plenàries, els matins del divendres i del dissabte, i una sessió sectorial en què hi haurà dos seminaris optatius perquè els alumnes puguin triar el que vulguin, divendres a la tarda. 

L’Escola d’estiu té com a referent l’obra formativa que va desenvolupar la Mancomunitat de Catalunya, entre els anys 1914 i 1925, que va contribuir la modernització del país. Igual que el 1914, les 4 diputacions catalanes reafirmen el seu compromís amb la formació dels electes locals i del personal al servei de les administracions locals. També promouen l'Escola, la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes i la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals de la Universitat Autònoma de Barcelona
 

Consulta el programa de l'Escola d'estiu de governs locals

Inscriu-te a l'Escola

Escola d'estiu de governs locals Foto: Associació Catalana de Municipis