ERC de Vic organitza una sortida a la presó Model amb el conseller Mundó

La formació posa en marxa un programa dedicat a la memòria històrica

12 de juliol del 2017
Actualitzat el 13 de juliol a la 13:26h

El camió dels Mossos d'Esquadra amb els darrers 12 interns abandonant la presó Model Foto: Adrià Costa


La secció local d'ERC de Vic ha posat en marxa un programa per promoure la memòria històrica a la capital d'Osona. Aquest desplegament vol ser "un reconeixement a tots els vigatans perseguits i condemnats per raons polítiques ideològiques o religioses, durant la guerra civil i el franquisme", explicava la presidenta local Nani Altimiras, durant la roda de premsa de presentació.

En aquest sentit, s'han organitzat activitats que es portaran a terme en algunes dates assenyalades com el 18 de juliol (inici de l’Alzamiento), el 15 d’octubre (afusellament de Lluís Company a Castell de Montjuïc) i el 2 de febrer (entrada de les tropes franquistes a Vic). De moment, encara no s'han concretat el tipus d'accions que hi haurà.

Entre aquestes, destaca la visita a la presó Model de Barcelona, tancada recentment, un símbol de la repressió de l'època, on moltes persones per motius polítics hi van ser recloses. Tal com explicava Joan Ballana, portaveu i regidor d'ERC-Som Vic a l'Ajuntament, la sortida es farà amb el conseller de Justícia Carles Mundó el proper 29 de juliol.

Guillem Dorca de les JERC va remarcar que els més joves d'esquerra també portarien a terme accions per reivindicar la memòria històrica. Per la seva banda, Josep Lluís Garcia va repassar les mocions aprovades per la memòria històrica. Durant la presentació, Nani Altimiras va remarcar la importància de la memòria històrica, com un element d'identitat que permet recordar, dignificar i fer justícia a tots aquells que han lluitat per aconseguir llibertats.
 

Més informació per anar de visita a la Model

Durant la presentació del desplegament d'accions per la memòria històrica. Foto: Carles Fiter

Arxivat a