El Festival Internacional de Música de Cantonigròs reunirà un miler de participants

El certamen se celebra del 13 al 16 de juliol al Teatre l'Atlàntida de Vic | Enguany es commemora el 75è aniversari de la mort del compositor Enric Morera

Festival de Música de Cantonigròs, l'any passat
Festival de Música de Cantonigròs, l'any passat | Víctor Castelo
Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:10h
El 35è Festival Internacional de Música de Cantonigròs se celebra a partir d'aquest dijous 13 fins al 16 de juliol al Teatre l'Atlàntida de Vic. Fins a 1.000 participants de 25 grups diferents hi concursaran, procedents de 18 països de tot el món. En el certamen d'enguany es commemora el 75è aniversari de la mort del compositor Enric Morera. Precisament, s'ha escollit una de les seves obres corals, La sardana de les monges, per ser una de les obligatòries de la competició de cors mixtos.

Pel que fa a la competició de cors femenins s'ha programat l'obra Melnik de Jordan Milev – Ivan Marinov i per la de cors infantils, l'obra Mignonne allons voir si la rose, de Guillaume Costeley.

Un concert inaugural multicultural

El concert inaugural d'enguany (dijous 13 de juliol a les 19h) serà a càrrec dels solistes del Cor Vivaldi de Barcelona, que interpretaran fragments de La Flauta Màgica de Mozart, amb una posada en escena especialment preparada per la inauguració. Seguidament, el cor Young People's Chorus of New York City interpretarà cançons nord-americanes. Una altra de les actuacions de la inauguració serà la del grup de danses ucraïneses Orlyk Ukranian Folk Dance Group, així com el grup de cant coral Cantoria de la Merced d'Argentina i el grup coral d'Indonèsia Paduan Suara Mahasisva U.I.P., els quals actuaran amb peces pròpies dels seus països d'origen.
 

Lluís Puig, Josep Maria Busquets, Susagna Roura i Montse Catllà, durant la roda de premsa de presentació del Festival. Foto: Roger Saladrigues


20 membres al jurat i 400 voluntaris

El jurat del Festival estarà format per 20 membres de diferents nacionalitats, entre els quals destaquen Christopher Horner, Donka Moteva, Cèsar Calmell, Edmon Colomer o Lluís Calduch. A més, uns 400 voluntaris col·laboraran amb el desenvolupament dels actes, mentre que 800 famílies de diferents pobles facilitaran allotjament als participants de manera desinteressada.

Les competicions del Festival seran els dies 14 i 15 de juliol, de les 10 del matí a les 3 de la tarda. El Concert Internacional serà a les 7 del vespre, mentre que el diumenge a les 11 del matí hi haurà la competició de cors infantils, a la 1 del migdia el Concert Infantil i a les 6 de la tarda el Concert de Cloenda. Les entrades pels quatre dies ja es poden comprar a les taquilles del Teatre Atlàntida de Vic o bé a través de la seva pàgina web.
 

Consulta el programa del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Galeries dels darrers anys del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Arxivat a