Més de 400 persones participen en la cursa solidària Somnàmbula de Roda de Ter

Iñaki Baldellou i Rebeca Fernández van ser els guanyadors de la cursa | La novetat d'enguany han estat els tres recorreguts diferenciats

Iñaki Baldellou va guanyar la cursa nocturna.
Iñaki Baldellou va guanyar la cursa nocturna. | Josep Alonso / Grup Fotogràfic Roda
11 de juliol del 2017
La Somnàmbula, la cursa nocturna solidària de Roda de Ter, va arribar a la seva quarta edició amb un total de 412 participants (153 corredors i 259 caminadors). La prova, celebrada el passat 7 de juliol, es consolida d'aquesta manera al calendari de curses de la comarca.

El podi femení de la cursa va quedar format per Rebeca Fernández, que va ser la primera classificada, seguida de les germanes Roser i Núria Castanyer, segona i tercera respectivament. Pel que fa a la categoria masculina, Iñaki Baldellou va guanyar, per davant de Joan Núñez i Nil Gurt.

Rebeca Fernández, Roser castanyer i Núria Castanyer al podi. Foto: Josep Alonso / Grup Fotogràfic Roda

Tres recorreguts diferents

La principal novetat d'enguany va ser la creació de tres recorreguts diferenciats per adaptar-se a les necessitats de cada corredor. Així doncs, els participants es van dividir entre Troneres (7,3 quilòmetres d'asfalt i terra per a corredors), Tocatardans (4,5 quilòmetres d'asfalt i terra per a caminadors) i Noctàmbuls (4,4 quilòmetres de circuit d'asfalt). Aquesta última categoria també era apta per a persones amb mobilitat reduïda.

Una prova solidària

La cursa va tenir com cada any una vessant solidària, ja que els seus beneficis van destinats a algun projecte de l'entitat Sant Tomàs, la qual treballa en favor de les persones amb discapacitats intel·lectuals i les seves famílies a la comarca d'Osona. En concret, enguany serviran per adquirir equipament necessari per al nou edifici a Vic del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç Tris Tras.

El 50è aniversari de Sant Tomàs va marcar la celebració de la cursa, que va comptar amb més de 70 voluntaris que la van fer possible.

El tret de sortida de la competició va anar a càrrec de l'atleta Elena Congost, medalla d'or als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016. Abans de les proves, la soprano Rosa Mari va interpretar en directe peces de La Somnàmbula, òpera del compositor italià Bellini. Entre els participants inscrits per Internet, es van realitzar sorteigs de material cedit per les entitats col·laboradores de la cursa.