Un article de l'«ABC» considera Osona com «la pedra angular del separatisme»

L'article "Osona: viaje al corazón del separatismo" diu que la comarca és un "territori prohibit pel constitucionalisme"

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:06h
La portada del diari online
La portada del diari online | ABC
La comarca d'Osona és notícia al diari ABC. Sota el títol "Osona: viage al corazón del separatismo", el periodista Daniel Tercero repassa la comarca, un territori que segons ell és "prohibit per al constitucionalisme, on partits com el PP i Cs no tenen presència".

L'article parla de la falta d'oposició d'alguns pobles, les estelades penjades arreu, les declaracions de fa una setmana de l'alcalde de Tavèrnoles i de la cavalcada "polititzada" dels Reis d'Orient a Vic amb els famosos fanalets.

D'altra banda, titlla Osona com "la pedra angular del separatisme i bressol de pròcers d'actualitat". En aquest sentit repassa els polítics que provenen de la comarca com Carles Mundó, Francesc Homs o Marta Pascal. La peça acaba així "el secessionisme no trencarà Espanya, però el nacionalisme no desapareixerà de Catalunya, mentre palpiti com ho fa a Osona".

Les reaccions a la xarxa han estat ben diferents. Alguns han considerat que l'article és "graciós", mentre que d'altres ho han considerat com un "honor". Sense cap mena de dubte, molts osonencs han llegit atentament l'article de l'ABC.