En marxa la votació sobre la nova urbanització del carrer Verdaguer de Vic

La ciutadania pot escollir entre tres propostes. L'Ajuntament recollirà opinions fins del 23 de juliol |Poden opinar els majors de 16 anys empadronats a Vic i els comerciants i treballadors de la zona |La ponderació dels vots serà diferent en cada cas

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat el 12 de juliol a les 8:59h

Estat actual del carrer Verdaguer Foto: Aj. de Vic


Des d'aquest dilluns 10 de juliol i fins al diumenge 23, la ciutadania de Vic pot manifestar la seva opinió sobre les tres propostes d'urbanització del carrer Verdaguer. Segons informa l'Ajuntament de Vic, es pot fer mitjançant la web del consistori o bé presencialment a l'Oficina de Turisme o a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania del Remei.

Qui pot votar?

A la votació sobre els projectes hi poden participar totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a Vic, i també els comerciants i treballadors del carrer de Jacint Verdaguer o Plaça de l'Estació, visquin o no a la capital osonenca. Aquests últims i els propietaris no residents a Vic s'hauran d'haver inscrit en un registre previ i, portant documentació acreditativa, podran participar a la convocatòria.

Les dinamitzadores comercials de l'Ajuntament han visitat els establiments de la zona per facilitar la inscripció al registre necessari per poder opinar. Aquestes també han explicat de primera mà als comerços les tres propostes de nova urbanització d'una de les vies principals de la ciutat. Aquestes accions, segons explica el regidor de Ciutadania i Igualtat Josep-Ramon Soldevila, busquen fomentar al màxim la participació.

Quan val cada vot?

La participació en aquesta votació serà ponderada. La ciutadania empadronada a Vic i els treballadors i comerciants inscrits rebran 1 punt, mentre que la participació de les persones empadronades al carrer Jacint Verdaguer o a la plaça de l'Estació, així com dels propietaris dels edificis o locals d'aquesta zona valdrà 2 punts.

El dia 26 de juliol l'Ajuntament presentarà els resultats en una roda de premsa i a partir de l'opinió i les propostes rebudes dels ciutadans es podrà elaborar el projecte d'urbanització de la zona.  

El cost de la nova urbanització d'aquesta artèria de la ciutat, que manté un carril d'anada i un altre de tornada per als vehicles en totes les opcions, es coneixerà un cop s'elabori el projecte definitiu. Si no hi ha contratemps, tot i que encara no hi ha durada i calendari d'obres fixat, la nova urbanització hauria de ser efectiva a finals de la campanya de Nadal de l'any que ve.
 
Proposta 1
Aquesta primera opció manté l'arbrat actual i proposa l'ampliació d'un metre d'amplada als dos costats de la vorera; el manteniment d'un carril destinat a càrrega i descàrrega, contenidors i zona blava a la zona imparell; la il·luminació per sota la capçada dels arbres; la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d'altura.
 

La primera proposta és l'única que manté la zona blava. Foto: Aj. de Vic

 
Proposta 2
La segona opció també manté l'arbrat actual i amplia dos metres l'amplada de les voreres en ambdós costats; se suprimeix l'aparcament mantenint zones de càrregues i descàrregues i els contenidors amb encaixos a les dues voreres; la il·luminació per sota la capçada dels arbres i la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d'altura.
 
La segona opció elimina els aparcaments i amplia la vorera 2 metres. Foto: Aj. de Vic
 
Proposta 3
La tercera opció aposta per la substitució de l'arbrat actual amb una espècie de fulla caduca i amplia dos metres l'amplada de les voreres en ambdós costats; se suprimeix l'aparcament mantenint zones de càrregues i descàrregues i els contenidors amb encaixos a les dues voreres; la il·luminació per fanal alt en la línia dels nous arbres i la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d'altura.
 
La tercera opció també elimina els aparcaments i amplia la vorera 2 metres. Foto: Aj. de Vic
 

Consulta les tres opcions

Arxivat a