Els veïns de Tona escolliran la bandera que volen que els representi

En la consulta popular es podrà triar entre 5 propostes diferents

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat el 12 de juliol a les 11:04h

Vista del Castell de Tona des de l'aire. Foto: Josep M. Costa


L'Ajuntament de Tona ha convocat una consulta popular no referendària perquè els ciutadans del poble escullin la bandera que ha de representar el municipi. La població podrà triar entre cinc propostes realitzades per l'heraldista oficial de Catalunya Armand de Fluvià. A la votació hi podran participar persones majors de 16 anys, que estiguin empadronades al poble, i serà presencial del 17 al 22 de juliol a l'Oficina d'Atenció ciutadana de l'Ajuntament.

L’acord de fer aquesta consulta es va prendre per unanimitat del Ple de Tona, i malgrat que la llei no preveu que el resultat hagi de ser vinculant, l'Ajuntament ha explicat mitjançant una nota de premsa que el seu compromís és d’acceptar i aplicar l’opció que aplegui més vots.

L’any passat ja es va aprovar l’escut municipal oficial a través d'un estudi heràldic que va realitzar l’heraldista de Fluvià i d’acord amb la proposta de la Direcció General d’Administracions Locals de la Generalitat. D'aquesta manera Tona feia oficial el seu escut, que fins aleshores no ho era. 

A diferència de l’escut, en la votació de la bandera hi haurà més marge per a triar. Els tonencs quan votin hauran de marcar amb una creu una de les cinc caselles de la butlleta. Els horaris per poder fer la consulta són dilluns i dimecres, de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda; dimarts, dijous i divendres, a les 9 del matí fins a les 2 del migdia; i dissabte, de 10 del matí fins a les 2.
 

Inicialment es va proposar aquesta opció al consistori. Tot i això, en consultes en altres fonts n'han proposat 4 més. 
 

 

Quatre propostes de les banderes Foto: Ajuntament de Tona

Arxivat a