Prats de Lluçanès estudia noves polítiques d'habitatge per no perdre més població

La Diputació de Barcelona lliura dos treballs a petició de l'Ajuntament

Josep Ramon Mut i Isaac Peraire
Josep Ramon Mut i Isaac Peraire | Diputació de Barcelona
Redacció
07 de juliol del 2017
La Diputació de Barcelona ha elaborat dos estudis sobre polítiques d’habitatge per a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. Un dels treballs és el Programa d'Actuació Municipal en Matèria d’Habitatge i el segon és l’Estudi sobre estratègies i accions municipals per a la mobilització d’habitatges de titularitat privada per a la seva gestió en règim de lloguer social. Ambdós documents, lliurats al diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Josep Ramon Mut, i a l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, serviran per ajudar l'Ajuntament a definir i planificar les polítiques d'habitatge. 

L’Ajuntament va sol·licitar el PAMH, instrument de planificació que programa actuacions amb l’objectiu de donar eines als ens locals per definir les polítiques d'habitatge, un estudi per conèixer i solucionar el parc d’habitatge del municipi, ja que hi ha preocupació per la pèrdua de població que s’atribueix a la falta de treball i d’habitatge assequible. 

El treball recull una sèrie de línies d’actuació de mobilització d’habitatges buits de particulars per generar una oferta d’habitatges assequibles de lloguer, el seguiment d’edificacions residencials inacabades, el foment de la rehabilitació i l’elaboració i la difusió de la carta de serveis d’habitatge. 

L’estudi ha realitzat una anàlisi tècnica del cost aproximat de rehabilitació de l’edificació, a partir del qual s’han plantejat un seguit de propostes per a la mobilització dels habitatges de l’edifici, i ofereix propostes per a la seva gestió amb la finalitat d’incrementar l’oferta d’habitatge social i assequible en el municipi. 
Arxivat a