La CUP de Manlleu anima a mobilitzar-se per aturar la requalificació del Poquí

La formació apunta que si es tira endavant aquest projecte, l'equip de govern "farà saltar qualsevol tipus d'acord" amb ells entorn el nou POUM

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat el 07 de juliol a les 16:08h

Vista dels terrenys on es vol construir el nou Mercadona de Manlleu. Foto: Adrià Costa


L'equip de govern de l'Ajuntament de Manlleu va anunciar la setmana passada la intenció de construir la nova comissaria de la Policia Local a la zona del Poquí. Un espai que ha generat polèmica des dels seus inicis per la requalificació del sòl on s'hi vol construir també un supermercat (Mercadona).

La CUP de Manlleu ha enviat un comunicat expressant el malestar i rebuig per aquesta proposta. Concretament, la formació manifesta tot el seu compromís per aturar aquesta operació "urbanística especulativa que no respon a cap mena d'interès públic general". Per això, animen a tot el "teixit social, veïnal i associatiu de Manlleu en desacord amb el projecte que es mobilitzi per aconseguir aturar aquest disbarat".

Com en les anteriors ocasions, la CUP remarca que en l'operació "hi ha en joc molts interessos privats, però ben pocs a nivell públic". La formació apunta que tot i que l'equip de govern llenci el missatge de la construcció de la nova comissaria, "el projecte de l'obra continua destinant gran part dels terrenys del Poquí a una gran superfície comercial".

D'una banda, els anticapitalistes destaquen que es podrien trobar altres alternatives en lloc de requalificar 20.936 m2 de sòl agrícola no urbanitzable per la construcció del nou edifici. En aquest sentit, defensen "la protecció del sòl agrícola com a model de producció alimentària ecològica i sostenible amb el medi ambient". Alhora apunten que la construcció del supermercat "anirà en contra dels interessos dels botiguers de la ciutat".

D'altra banda, la CUP de Manlleu denuncia la "total manca de respecte de l'equip de govern envers el procés participatiu, on la ciutadania va concloure que el nou POUM havia de protegir el sòl agrícola i prioritzar el petit comerç i de proximitat". En aquesta línia doncs, la CUP remarca que l'equip de govern amb aquest projecte, i la construcció de la ronda nord-est, "farà saltar qualsevol tipus d'acord" amb la seva formació entorn el nou POUM.
 

Llegeix tot el comunicat aquí


 
Arxivat a