Nou projecte de variant a l'Esquirol per connectar amb Tavertet

Amb un cost de licitació de 2,02 milions d'euros, evitarà la travessia urbana de l'Esquirol

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:11h

L'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà, amb el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha realitzat un projecte que connectarà les carreteres C-153 i BV-5207 d’accés a Tavertet per evitar la travessia urbana de l’Esquirol, d'aquesta manera es projecta la construcció d’un nou tram de carretera que actuarà de variant. Les obres tindran un cost de licitació de 2,02 milions d'euros i es preveu un termini d’execució de 12 mesos. 

El projecte començarà a realitzar-se en l’actual intersecció de la carretera de Quatre Camins amb la C-153, pel qual s'ampliarà l’actual secció. També es construirà un nou pont sobre el torrent de la Parra i una obra de drenatge per passar sobre el rec de Sant Genís. Tanmateix es crearà una segona intersecció d’accés a l’esquirol de la nova variant.

El projecte també inclou la millora de la intersecció del carrer del Pont Medieval amb l’actual BV-5207, millorant-ne la visibilitat. Per tal de millorar la visió del pont medieval del camí ral de Vic a Olot, anomenat Pont de la Goga o del raval, recollit com a Bé Cultural d’Interès Local, s’ha previst el soterrament de la línia aèria de baixa tensió que dóna servei al barri del Raval del Pont. A més, se senyalitzaran de manera horitzontal i vertical les indicacions d’orientació.