Selectivitat

Judit Donada, de la Salle Manlleu, millor nota de la selectivitat a Osona

La jove manlleuenca, amb un 9,6, es decanta per una carrera científica relacionada amb la química, la física o les matemàtiques

per Carles Fiter , 30 de juny de 2017 a les 12:14 |
Judit Donada, ha tret un 10 en cinc assignatures | Carles Fiter
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nota més alta de la selectivitat a Osona és la de la manlleuenca Judit Donada. L'estudiant de la Salle Manlleu ha tret un 9,6 en la mitjana de les proves d'accés a la universitat. En declaracions a Osona.com, la jove es mostra "contenta i satisfeta" amb el resultat "perquè reflecteix l'esforç".

L'estudiant remarca que no hi ha cap secret, sinó que ha anat repassant cada dia. Concretament, la jove manlleuenca ha tret un 10 en les assignatures optatives de matemàtiques científiques i química; i també a les tres llengües: català, castellà i anglès.


Judit Donada recorda que va anar "amb nervis" a les proves de la selectivitat. Ara, després de rebre les notes, i la millor d'Osona, ja està tranquil·la. De cara el curs vinent, Donada es decanta per una carrera científica relacionada amb la química, la física o les matemàtiques, tot i que encara no ho té del tot clar.

A Catalunya, s'han examinat més de 32.000 alumnes de Catalunya. Aquest dijous es van fer públiques les qualificacions de les proves, i el 95,12% dels alumnes d'Osona l'han aprovat. La mitjana catalana d'aprovats se situa al 94%. En dades concretes, dels 687 matriculats a Osona, 663 han aprovat i 34 han suspès. Pel que fa a mitjanes de nota, els alumnes tenien una nota d'expedient de 7,34 i la mitjana de les PAU se situa en un 6,561. La diferència és de 0,78.


Podi femení a Osona i a Catalunya

Darrere Donada hi ha dues noies més: les vigatanes Marina Amargant Casals amb un 9,50; i Rut Vilarrasa Parici amb un 9,45. Ambdues són estudiants de l'Institut de Vic. Pel que fa a nivell català, hi ha hagut un quàdruple empat amb un 9,80. Les millors notes del 2017 són: Ivet Boada, de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona; Maria Torras, del Pius Font i Quer de Manresa; Mònica Torrecilla, del Col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona; i Anna Sallés, de l'Aula Escola Europea també de la capital catalana.
 
Les 10 primeres notes d'Osona
- Judit Donada Oliu / Manlleu / La Salle Manlleu. 9,60
- Marina Amargant Casals / Vic / Institut de Vic. 9,50
- Rut Vilarrasa Parici / Vic / Institut de Vic. 9,45
- Mark Gutierrez Pareja / Torelló / La Salle Manlleu. 9,30
- Roger Godayol Druguet / Manlleu / La Salle Manlleu. 9,25
- Laura Canadell Arau / Calldetenes / Institut Jaume Callís. 9,25
- Oriol Nebot Molas / El Brull / Sant Miquel dels Sants. 9,05
- Pau Canudas Grabolosa / Manlleu / Institut Antoni Pous i Argila. 9,05
- Eduard Antentas Oliveras / Vic / Sant Miquel dels sants. 9,00
 

Més de 32.000 estudiants van participar en les proves de selectivitat aquest 2017 Foto: Martí Albesa

 

Participació