Gran participació a les festes de Sant Joan i els Elois de Prats de Lluçanès

Centenars de persones mantenen vives les tradicions més arrelades del municipi

Encesa de petardàs, Passada i Ball del Contrapàs
Encesa de petardàs, Passada i Ball del Contrapàs | Aj. Prats de Lluçanès
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat el 03 de juliol a les 11:35h
Centenars de persones van sortir al carrer per celebrar les festes de Sant Joan i els Elois a Prats de Lluçanès.  Actes com el Contrapàs, la Passada i les curses dels Elois van tornar a ser els plats forts de la festivitat.

El dia 23 de juny el poble va rebre la Flama del Canigó, es va encendre el peveter i els Gegants de Prats es van sumar a la cercavila fins a la plaça Vella, on es va llegir el manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans i es va encendre la Foguera de Sant Joan. 

La nit del 24, els carreters, cavalls, mules, ases, carruatges, traginers, músics i tots els visitants es van concentrar per iniciar la cercavila i la marxa de les torxes fins a la plaça Vella, on es va fer la primera ballada del Contrapàs. La Passada, que va ser la més multitudinària dels últims anys,  va continuar fins a la plaça Nova, acompanyats pel Grup Orquestral de Prats de Lluçanès i la Txaranga Tximeletak. Es va fer la segona ballada del Contrapàs i tot seguit la cercavila va guiar la gent fins a la plaça de la Roca Xica per veure el Castell de Focs.

Les activitats del diumenge 25 de juny, dia dels Elois, van començar al polígon Les Saleres, on es va celebrar la trobada de carros, cavalls, mules i ases que participarien més tard a la passada. Després de la missa en honor del Sant celebrada a l'Església Parroquial, els assistents es van dirigir a davant de Cal Tià, on va començar la Passada i es va fer la ballada del Contrapàs. 

Finalment, a la tarda del diumenge es va celebrar la centenària Cursa dels Elois. Com és tradició, el primer animal que va encetar la cursa va ser el guiatge. Hi van participar un total de 23 genets, segmentats en diferents categories: infantils en cavall, ases, mules, ponis, cavalls i el més burro de la colla. Un cop acabada la cursa, es va fer l'entrega de premis del concurs de cartells i de la cursa dels Elois a la plaça Nova. 
Arxivat a