Absolen l'alcalde de les Masies de Voltregà per coaccions i xantatge a la portaveu de CiU

La justícia també arxiva la denúncia de prevaricació i tràfic d'influències contra Sergi Vilamala

Sergi Vilamala sortint del Jutjat de Vic, després de declarar el passat 2016
Sergi Vilamala sortint del Jutjat de Vic, després de declarar el passat 2016 | Adrià Costa
Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:32h
El jutjat de Vic i la fiscalia de Manresa han exculpat l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, de les dues denúncies presentades pels antics portaveus de Convergència i Unió als ajuntaments de les Masies i Sant Hipòlit, Montse Porta i Joan Turró. Així la justícia descarta que Vilamala hagi comès els delictes d'amenaces, prevaricació i tràfic d'influències.

Tal com explica l'Ajuntament de les Masies de Voltregà en una nota, d'una banda, el jutjat d'instrucció número 3 de Vic ha absolt l'alcalde del delicte lleu d'amenaces en relació a la denúncia presentada per Montse Porta (CiU). El jutge considera que no hi ha prova de càrrec, ja que les tensions entre les dues parts es deuen a un "context de conflictivitat propi del debat polític" posterior a les eleccions municipals del maig del 2015 i no a coaccions i intimidacions, com es reflectia a la denúncia. Així mateix, el jutjat vigatà considera "més creïble" la versió de l'alcalde i no troba justificada la menció del temor de la portaveu de CiU, qui va seguir exercint les seves responsabilitats polítiques i, fins i tot, va sol·licitar una reunió en privat amb l'alcalde.

D'altra banda, la fiscalia de l'àrea de Manresa-Igualada-Vic ha decidit arxivar la denúncia presentada per la mateixa Montse Porta i Joan Turró contra l'alcalde de Masies per un possible delicte de prevaricació i tràfic d'influències en l'adjudicació d'una plaça de treballador temporal de l'escola bressol municipal. El fiscal considera que els fets exposats a la denúncia "no s'ajusten a la realitat", de manera que el procés de selecció es va realitzar de forma legal tal com explicita la llei, i que la persona adjudicatària complia els requisits sol·licitats a la convocatòria i va superar les proves que s'establien al procés, dirigit per una comissió de selecció.

L'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, a través de la mateixa nota, s'ha mostrat "satisfet per les dues resolucions, ja que es demostra una vegada més que des de l'Ajuntament estem fent bé les coses. Les eleccions es guanyen a les urnes i les discrepàncies polítiques s'han de tractar i discutir en els mecanismes que l'administració local posa a la nostra disposició i no fora d'ells".